icon clock24.09.2020
icon eye2125
ЛАНОВЕЧЧИНА

COVID-19 НА ЛАНОВЕЧЧИНІ: Є ЖЕРТВИ

  У період з 17 по 24 вересня мобільна бригада Лановецького міського центру ПМСД здійснила забір біоматеріалів у майже 200 чоловік. Лише цієї середи у Тернопільський обласний лабораторний центр відправлено 65 зразків на тестування методом ПЛР.

  За цей період виявлено 55 інфікованих і станом на 24 вересня маємо таких 337 осіб. З них одужало 207, а продовжують хворіти 129 чоловік, в тому числі й діти (інфекційний відділ лікарні заповнений повністю, хворі з легкою формою ковіду перебувають на амбулаторному лікуванні вдома).

  Цього тижня померла 88-річна жителька Грибови, у якої був позитивний результат COVID-19. Ще одна пацієнтка інфекційного відділу 1958 р.н., у якої виявлено коронавірус, невдовзі померла в реанімації. Від ковіду її вилікували, бо результат повторного тестування був від’ємним, але він, на жаль, спричинив ускладнення на супутні хвороби. Щирі співчуття рідним.

  Можна по-різному ставитись до коронавірусу, але він дійсно існує і розповсюджується в множинній прогресії. Тож не нехтуймо правилами особистої гігієни та будьмо один від одного на безпечній відстані.

  Бережіть себе!  Усім здоров’я!

Наталя ГАМЕРА.