Діти з Борсуківської громади заробили гроші та передали землякам-захисникам термобілизну, провідавши кожну родину

  Кожну сім’ю захисників із села Борсуки (а їх донедавна було 22) провідали із «теплими» гостинцями двоюрідні брат із сестрою Данило Волянюк та Ангеліна Швігар.

  Діти ці виховуються в патріотичних сім’ях. Їхні мами — сестри Ліля і Ліна. Саме вони зініціювали благодійну акцію на підтримку військовослужбовців, вихідців із села Борсуки. Жінки допомогли дітям виготовити 110 букетів-оберегів напередодні свята Преображення Господнього. Малеча продавала їх, зібравши 9700 гривень. З самого ранечка принесли обереги на територію агрофірми “Горинь”. Першими внесли свій донат керівник Осип Гасюк та працівники агрофірми. Навіть додому до Волянюків приходили, щоб придбати святковий букет. Не оминули й керівництво громади. Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський запросив дітей на сесію, тож депутати сільської ради і колектив також отримали символічні обереги.

У День незалежності України маленькі волонтери взяли участь у сільському ярмарку, де зібрали близько семи тисяч гривень. За ці кошти замовили термобілизну, футболки та шкарпетки землякам, які захищають країну на фронті. Разом із мамами провідали в селі кожну сім’ю військовослужбовців, а ще 5 комплектів передали місцевій волонтерці Галині Бурак, котра відповідає за організацію допомоги воїнам ЗСУ.

  Данило й Ангеліна нерідко допомагають своїм мамам, коли вони готують домашні смаколики на різні благодійності. Зростаючи у зразковій християнській родині, де в пріоритеті любов, повага, взаєморозуміння, працелюбність, турбота, вони й собі прагнуть бути корисними сім’ї, родині й Україні.

  На цьому фото — усміхнені батьки Героя Андрія Лукащука. Як і всім родинам, їм була приємною увага односельців. На той час обидва їхніх сина захищали Україну — Андрій у війську ЗСУ на передовій східного фронту, а молодший Тарас — у теробороні міста Івано-Франківськ. На жаль, нещодавно батьки і громада зустріли свого старшого захисника Андрія з війни… щоб назавжди попрощатись. У воїнстві небесному Герою буде і тепло, і спокійно…

  А нам своє робить. Тож маленькі й дорослі волонтери продовжують свою благородну справу на підтримку ЗСУ. Щиро радіють, коли їм телефонують бійці та дякують за подарунки, бо в кожному пакуночку була листівка і номер телефону Дані і Ангеліни.

Наталя ГАМЕРА