icon clock30.03.2024
icon eye29629
Волонтерство

Дрони для ЗСУ: відомий священник з маленького села Шушківці разом з синами за добу зібрав кошти і купив fpv-квадрокоптери

  Отець Олексій Філюк із маленького села Шушківці, що у Лановецькій громаді, у соцмережах оголосив збір коштів серед своєї багатотисячної онлайн спільноти на придбання fpv-дронів. За добу відомому священнику-блогеру вдалося зібрати солідну суму.

  Окрім того, о.Олексій разом з синами пожертвували власні кошти на дві “пташки” помсти за зруйновану росіянами Україну. Ці БПЛА батько-піклувальник присвятив своєму третьому синові Максимку, якого прийняв у сім’ю напередодні. Завтра, 31 березня, в Максима день народження, і благородна місія активного священника – ще й вдячність захисникам і захисницям за оборону України.

  Кошти за дрони родина Філюків передала волонтерам, у команді яких народжуються “очі” військових пілотів – пташки смерті окупантів. Пожертва за два дрони – це особистий внесок сім’ї о.Олексія. Ще на десять дронів Олексій Філюк планує дозбирати разом із своєю онлайн спільнотою. Загалом у нашого відомого священника понад 230 тисяч підписників лише у фейсбуці. З миру, як кажуть, по ниточці – і буде вагомий результат для підтримки ЗСУ.

  Собівартість одного дрона – в середньому 12 500 грн. Запитів від військовослужбовців-земляків надзвичайно багато. Тож велика вдячність усім, хто усвідомлює загрозу від московії і допомагає рідному війську.

  Отець Олексій і всі з його дружнього сімейства мали нагоду переглянути відео успішної роботи лановецьких ефпівішок в зоні бойових дій, яке надіслали наші пілоти. А також через спеціальні окуляри побачили роботу відеокамери fpv дрона.

  Разом з Валерієм Собчуком дякуємо за підтримку і довіру до діяльності нашої волонтерської команди. Будьмо єдині й тоді обов’язково переможемо!

Наталя ГАМЕРА