icon clock08.06.2024
icon eye185
ПОДІЇ

Коворкінг у Ланівцях – безкоштовний простір для саморозвитку

  Лановецька громада є учасницею багатьох проєктів, які фінансувалися міжнародними організаціями. Одним із таких проєктів є створення коворкінг простору в Ланівцях у рамках співпраці з Програмою USAID DOBRE. Громада разом із DOBRE реалізувала проєкт з облаштування коворкінгу, на який спрямовано кошти партнерів в сумі 1 076,0 тис. грн. Завдяки співпраці з Програмою USAID DOBRE в Лановецькій громаді було вже відкрито Культурний центр Єловицьких.

  Що ж таке коворкінг? Це щось середнє між звичайним офісним приміщенням і кімнатою у себе вдома. Тобто, в коворкінг-центрі у людини є своє робоче місце, вона може користуватися всіма меблями, інтернетом, пити каву / чай в спеціально відведеному для цього місці, але разом з цим, у користувача немає чіткого регламенту роботи, дрес-коду і правил, як це зазвичай буває в офісах. Створюється така собі домашня атмосфера, яка допомагає розслабитися і працювати в задоволення.

  У Лановецькому коворкінгу є відеостудія, конференц-зал, фотостудія, робочі місця для підприємців, кухня та зона відпочинку.

  Об’єднати людей з бажанням започаткувати свій бізнес, забезпечити асоціалізацію на етапі старту, підвищити рівень бізнес освіти мешканців громади – така основна мета коворкінг простору у Ланівцях.

  Підприємці, фрілансери та онлайн-компанії можуть використовувати нові 6 коворкінгових майданчиків для розширення своєї діяльності. Зали для проведення заходів, робочі місця, фото – та відеостудії оснащені необхідними технічними засобами для проведення відповідних заходів.

— Ініціатором ідеї створення коворкінгу був заступник Лановецького міського голови Олег Казмірчук. Ця платформа співфінансується із компанією  USAID DOBRE міською радою. Працювати у коворкінгу може будь-хто з охочих, на безоплатній основі. Лише коли організовують великі заходи із метою отримання прибутку, то тоді вже оформляється договір і оплата оренди приміщення, — прокоментувала інспектор відділу інфраструктури, інвестицій та житлово-комунального господарства Вікторія Терещук.

  Лановецький коворкінг – це місце, де можна творити, розвиватися та досягати своїх цілей.

Софія МАГДИЧ,

студентка 1 курсу Тернопільського національного педагогічного університету

імені Володимира Гнатюка