icon clock18.04.2024
icon eye2790
ОСОБИСТОСТІ

З перших днів великої війни і донині на захисті країни: воїн із 110-ї ОМБ Володимир Дробоцький

   Він приїхав у рідне село Передмірку у відпустку, і тут разом із коханою дружиною Любою, ріднею, друзями зустрів свою сорок першу весну.

   Володимир Дробоцький – воїн у складі 110-ї окремої механізованої бригади ім. Марка Безручка. Разом із побратимами вів боротьбу з рашистами на Авдіївському напрямку з березня 2022 року. Мав армійський досвід на строковій службі в Переяслав-Хмельницькому. Після армії створив сім’ю, виростають дві доні. Працював на різних роботах, зокрема й за кордоном, у Польщі.

    Коли почалася широкомасштабна війна, Володимир повернувся на батьківщину, перевіз сім’ю в Польщу, а сам вже 28 лютого був у військкоматі. Час підготовки на полігоні у Львівській області, далі – у Черкасах, а потім бої його 110-ї бригади на Донеччині. Коли підрозділи вивели із знищеної Авдіївки, окремі з них були відправлені на ротацію. За цей час Володимир Дробоцький, який виконує функції водія-кулеметника, разом із побратимами, що представляють різні області України, брав участь у різних операціях, був поранений, отримав ряд відзнак, серед яких медалі “За оборону України”, “За відвагу” та інші.

   У часи затишшя від боїв воїн у коротких спілкуваннях дізнається, як живуть його дорогі доні – Каміла і Владислава. котрі навчаються в українській школі у Варшаві, як справи у дружини та рідних. Про життя у волинському краї розповідали волонтери, які навідуються до бойових частин. Приїжджали з Борсуків, Снігурівки, Борщівки, постійну підтримку відчуває Володимир із побратимами і від своїх односельців.

  Час відпустки минув швидко. Для зустрічі із чоловіком приїхала і Любов Ярославівна з Варшави, допомогла спорядити все необхідне в дорогу для мужа-воїна. А він, відпочивши душею, із твердою вірою у непохитність української армії, перемогу над ворогом, вирушив до свого підрозділу. Нехай Господні сили кріплять нашого захисника разом із побратимами на кожному кроці!

Марія РОМАНЧУК