Земляки передали дві автівки та вітали з днем народження воїна на передовій: чергова поїздка борсуківських волонтерів

  У чергову поїздку з важливою місією вирушили волонтери Борсуківської громади. Поспішали, аби наших захисників також відвідав святий Миколай.

  Надважливою у цій поїздці була доставка автомобілів для підрозділів Сергія Устича зі Снігурівки і Вадима Кухарчука з Нападівки. Машини були придбані завдяки діаспорі в США, де збором коштів займалася Стефанія Яворська, а також гроші передала дружина Вадима зі збору, який вона відкрила. Авто в Англії купував Віктор Сторожук з Чайчинець, а ремонт і технічний огляд здійснювали вже тут.

  Настоятелі церков у Нападівці (о.Володимир Яблонський) та Снігурівці (о.Іван Борис) поблагословили подорожніх та освятили транспорт, щоб служив хлопцям якнайдовше, був підмогою і рятувальником.

  До поїздки у зону бойових дій активісти Борсуківської громади готувалися ретельно. Розуміли, що потрібно завантажити смаколиками й речами першої необхідності два позашляховики та бус.

  Господині найбільше зі Снігурівки та Борщівки, а також Чайчинець, Ришковець, Борсуків, Передмірки, Нападівки, Манева приготували печиво, різні види і на різний смак випічку, смаженину, м’ясні та овочеві консерви, рибу, салати, сухі борщі й супи…

  А ще у зону бойових дій поїхав святковий торт для іменинника Олега Цісаренка. Його дружина Ольга — волонтерка, вона і виступає організаторкою подібних та інших благодійних зборів на підтримку ЗСУ упродовж декількох років від початку війни. Іншим воїнам-землякам, котрі знаходяться в різних напрямках оборонного фронту, посилки передадуть новою поштою. А в кожній коробочці — частинка домашнього затишку й любові, вдячності і віри та посильний вклад у наближення перемоги.

  Незмінний у Борсуківській громаді водій-волонтер виїздів у зону бойових дій Юрій Кружілка каже, що рейс хоч і був важким, проте успішним. У небезпечну, але важливу подорож поїхали голова громади Роман Кухарський, священник Іван Жигайло, батько і син Ігор та Сергій Ковалі і дружина захисника Неля Кузів. Зустріли майже 30 своїх земляків на Донеччині, у Дніпропетровській та Запорізькій областях. Через них передали домашні смаколики й іншим землякам, зокрема і тим, що знаходяться у районі Бахмута. Заїхали в Краматорськ, Слов’янськ.

  У Покровську зустрілися із Олександром Литвином. Цей чоловік, як каже Юрій Кружілка, родом теж із Тернопільщини. Декілька разів уже виручав їх, відвозячи передачі хлопцям з громади на різні позиції. А в цю пору, коли день, наче вкрадений, темніє швидше, особливо на сході України, нема часу кружляти волонтерським бусом по всій лінії фронту. Тож Сашко з позивним «Контрабанда» забрав посилки від снігурівчан, одразу ж і доставив адресатам.  

 Волонтери передали хлопцям дружні обійми від тих, хто чекає їх удома, а також привітали з прийдешнім днем народження Олега Цісаренка. А кулінарний шедевр від Ірини Незбрицької привезли цілим і не пошкодженим, незважаючи на тисячу кілометрів дороги.

  — Нам так приємно і радісно, що змогли організуватися і приготувати бійцям море домашньої смакоти, — каже із задоволенням дружина Юрія Кружілка, пані Зоя. — Втомлені були всі, але задоволені своєю причетністю до доброї справи. У нас тут майже з кожного двору хтось пішов до війська, тому готуємо з любов’ю і вірою в швидшу перемогу. Нехай Господь оберігає і тих, хто в окопах, і тих, хто їде до них із важливою місією, і тих, хто регулярно донатить. Сьогодні будь-яка допомога фронту й увага до бійців важлива.

  Згуртованість і взаєморозуміння тилу дають бажані результати. Команда активістів завдячує усім, хто долучився до підтримки захисників, щоб кожен з них отримав святкову передачу з рідного села. Це надзвичайно важливо — відчувати турботу і вдячність не лише словами, а й добрими ділами.

  Господньої опіки, здоров’я, сил та завзятості нашим воїнам, а в людей доброї волі нехай ніколи не міліє джерело енергії, оптимізму та фінансових ресурсів.

Наталя ГАМЕРА