icon clock26.07.2020
icon eye709
ЛАНОВЕЧЧИНА

І знову собаки…

  І знову собаки. Чи проводили стерилізацію, як обіцяли? Якщо так, то чому так багато безпритульних агресивних тварин вільно розгулює містом, лякаючи і дорослих, і дітей? А вночі від їхніх “розборок” потерпають жителі багатоповерхівок.

12 лютого 2020 року міська рада затвердила програму «Поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин на території Лановецької об’єднаної територіальної громади». Після цього укладено договір із соціальною ветеринарною клінікою “Хатіко”, яка здійснювала відлов, стерилізувала та перетримувала безпритульних тварин. Таким чином, у березні цього року проведено стерилізацію 11 собак.

  Варто відзначити, що кількість безпритульних тварин здебільшого зростає через негуманне ставлення власників, які вивозять своїх собак та відпускають на вулицях міста. Цей процес можуть контролювати самі мешканці, які стають свідками подібних фактів. У таких випадках варто фіксувати ці правопорушення та повідомляти у поліцію чи Лановецьку міську раду.

  Окрім цього, якщо на території вашого місця проживання чи роботи є скупчення безпритульних собак, можна звернутися з ініціативним листом щодо їх вилову та подальшої стерилізації у міську раду, вказавши свої контакти та фото тварин.

Щиро сподіваюся на ваше розуміння та дякую за активність.

Міський голова Роман КАЗНОВЕЦЬКИЙ.