Замість квітів – донати на дрони: випускники креативно привітали свою вчительку зі святом Останнього дзвоника

  Тетяна Рибак – вчителька німецької мови у Львівській школі №98. Донедавна працювала в ліцеї “Оріяна”, де шість останніх років була класним керівником в 11-А класі. Так склалися обставини, що змушена була залишити учнів за рік до випуску.

  11-А “Оріяни” запросив свою класну керівничку на свято Останнього дзвоника. Тетяна Іванівна погодилася, але з умовою: “Замість квітів – донат на потреби ЗСУ!”

  “Куди і кому донатити?” – єдине, про що запитали діти, схваливши ідею своєї улюбленої вчительки.

  З пані Тетяною нас пов’язує знайомство в родинному колі. А з початком повномасштабної війни – і волонтерство. У вільний час учителька разом з однодумцями купує інгредієнти та готує енергетичні батончики, а також сушить овочі для виготовлення сухих страв на фронт. Декілька разів передавала батончики і нашій волонтерській команді, коли ми вирушали в зону бойових дій з місією доставки бійцям автомобілів.

  Нещодавно я відкрила благодійний збір на придбання двох квадрокоптерів Mavic 3T для підрозділів, де служать земляки з нашої Лановеччини. Кожного з цих хлопців знаю особисто, не вперше ми допомагали їм. А цей збір на 380 тисяч гривень важко йде, бо, окрім нього, паралельно намагаємося виконувати прохання й інші запити військових: амуніція, запчастини до техніки, ремонт машин, придбання речей побутового вжитку (на що приватно шукаємо кошти, не оголошуючи збір). Тож повідомлення пані Тетяни про те, що її учні готові долучитися до цього збору на мавіки було дуже несподіваним, але бажаним і вчасним. І це при тому, що львівські школярі неодноразово проводять благодійні заходи, де збирають кошти на потреби ЗСУ.

  Ми всі розуміємо, що у випускників та їхніх батьків чимало витрат, пов’язаних із закінченням школи та вступом у виші, а тим паче – донати львів’ян волонтерці з іншої області. Тож навіть не стільки важлива сума надходжень, як сама ідея, її підтримка та реалізація. Тому респект файнечій креативній педагогині зі славного міста Львів!

  У підсумку – “букет” для Тетяни Рибак – це 2500 грн донатів її чудових вихованців. До речі, майбутніх – теж. З наступного навчального року Тетяна Іванівна матиме класне керівництво у крутого гурту «Бджілки» школи №98 м.Львова, де зараз працює. Її ініціативу донатів на ЗСУ в день свята Останнього дзвоника підхопили також батьки і діти 4 -Б класу. У Приват24 я зумисне відкрила конверт. Ця процедура зайняла декілька хвилин, а послуга – швидкодоступна і школярам.

  Дорогі випускники! Від щирого серця та з великою повагою до вашого рішення дякую за свідому патріотичну позицію! Вітаю вас із завершенням навчання у школі і бажаю, аби ваші мрії про майбутнє здобуття освіти здійснилися. Нехай ваші знання продовжують накопичуватися, досвід додається, а любов до своєї країни міцніє. Нехай ваш шлях у доросле самостійне життя буде посильним для вашої завзятості, енергії та працездатності. Бажаю вам усім міцного здоров’я, Господнього благословення, надійних і вірних людей поруч. Будьте щасливі!

  Величезна вдячність випускникам початкової школи, майбутнім п’ятикласникам та їхнім батькам! Насичених вам літніх канікул без тривог. Відпочивайте, набирайтеся сил. І пам’ятайте: найважливішими у нашому житті є два предмета – захист Вітчизни, щоб знати, як стріляти, та історія – аби знати, в кого.

  Сьогодні ж наше з вами спільне завдання – допомагати ЗСУ нищити окупантів.

  Переможемо, якщо діятимемо в унісон!

Наталя ГАМЕРА