icon clock19.04.2020
icon eye587
ЛАНОВЕЧЧИНА

ДОРОГІ БРАТИ І СЕСТРИ! Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

  Ось і закінчився Великий піст. Весь православний світ зустрічає Світле Христове Воскресіння. За час посту ми всі проходимо довгий шлях покаяння, боротьби з гріхом, скорботи через наші гріхи та зусиль для їх подолання. Але сьогодні ми всі воскресли для нового життя у Христі, наслідуючи нашого Спасителя. Тому для нас смерть вже не страшна після перемоги Господа над нею. Бо навіть після смерті нашого тіла ми продовжимо жити вічно зі Спасителем у Його небесних оселях.

  Цьогорічний Великий піст для нас був особливо важким. Ми переживаємо час страшної епідемії, що заполонила весь світ – всю землю. Ми змушені змінювати свій звичний ритм життя, змінювати традицію і вносити корективи в перебіг богослужінь. Наші храми стали майже пустими, люди моляться вдома або долучаються до служб через трансляції по телебаченню чи через Інтернет. Навіть тепер, у світлі дні Христового Воскресіння, велика кількість людей не може бути присутньою в церквах на богослужіннях.

  Але милосердний Господь, по великій любові до нас, не посилає нічого випадково: ні покарань, ні випробувань. Спаситель дає нам цей час для того, щоб ми могли зупинитися від метушні суєтної, а більше часу проводити зі своєю родиною, побути наодинці з собою, осмислити своє життя і свої вчинки, знайти нарешті час для молитви і покаяння. Цей Великий піст Господь подарував нам як особливий період для нашої душі і вказав, яким має бути справжній піст для право-славного християнина.

  У ці святкові дні Христового Воскресіння хочу привітати усе духовенство і парафіян нашого благочиння зі Світлим Христовим Воскресінням. Вітаю районну та міську владу, вітаю наших воїнів-захисників, волонтерів і всіх православних християн зі святом Воскресіння Христового. Нехай Воскреслий Господь, який переміг смерть, здолає всяке зло, душевне і тілесне, що віддаляє нас від Бога і допоможе нам стати добрими християнами, які люблять Господа і ходять Його дорогами!

  Протоієрей о.Ігор ШАРИНСЬКИЙ,

благочинний Лановецького району.