icon clock03.01.2021
icon eye1662
ОСОБИСТОСТІ

Надія Печенюк: «Живу тим, чим займаюся»

Ланівчанка Надія Печенюк — особистість багатогранна. Полюбили її кулінари за сміливі експерименти із, здавалося б, простими стравами. Її сторінки та групи у соцмережах доволі популярні. Приміром, “Рецепти на всі випадки життя” має 152 тисячі учасників. Надія демонструє перевірені рецепти, додає нові, осучаснює давні, традиційні. Запрошує своїх підписників ділитися власними секретами кулінарного хисту. Жінка уміє та любить не лише смачно приготувати, а й гарно подати. Естетичне оформлення й цікава презентація, переконана, додають навіть найпростішій страві вишуканості та привабливості.

Надія у всьому, що її оточує, помічає найменші дрібнички краси та неповторності. Випускниця Косівського інституту прикладного мистецтва, вона разом із чоловіком Олегом збудували дім своєї мрії. Стильний дизайн інтер’єру, ландшафтний дизайн прибудинкової території, нове життя старим речам та багато інших творчих задумів належать цій працьовитій парі та присутні в їхньому помешканні. Творчими, ініціативними та активними виросли й діти — Мар’яна та Максим. Надія завжди у пошуку нових цікавих ідей для оселі. У мережі Facebook створила відповідну групу, де із понад 28 тисячами учасників ділиться власним досвідом, подає оригінальні ідеї однодумців.

Печенюки ведуть приватний бізнес. Олег займається постачанням вікон, дверей, меблів. Надія успішно керує магазином “Подіум”. У соцмережах регулярно інформує про нові поступлення одягу (дорослий та дитячий), взуття, іграшок чи інших товарів, а також заохочує покупців акційними пропозиціями. Будучи натурою творчою, власниця магазину відкрила відділ для рукодільниць, де можна придбати різні дрібнички на будь-які мистецькі задуми.

— Я не знаю, що таке вільний час, — каже Надія. — Я завжди щось роблю. Готую, консервую, вишиваю, шию, щось оздоблюю, підбираю товар у крамницю, пораюся з квітами, на грядці зі своїми травами. Я живу тим, чим займаюся. А відпочинок у мене — це зміна виду діяльності. Трохи часу забирає наповнення моїх сторінок у соцмережі. Бачу, майже 9 тисяч учасників підписані і стежать за жіночою сторінкою, своїх постійних прихильників-рукодільниць маю у групах “ХОББІ Маркет” і “Магія вишивки”. Мої руки не знають скуки — і це правда. Українські емігранти нерідко замовляють ексклюзивні вишиті вироби. Від свого хобі я тепер отримую не лише задоволення і душевний релакс, а й непоганий заробіток.

Наша відома мисткиня, підприємиця, кулінарка — ще й закохана флористка. В її будинку багато вазонів, на подвір’ї цілий рік зелено й барвисто. Звісно, це все велика праця, багато часу на догляд. Але краса того вартує, зізнається господиня. А ще виношує бізнес-ідею про відкриття лавки зі спеціями, прянощами.

— Ми не маємо городу з овочами, зате є грядки з пряними травами. Я люблю додавати різні спеції, прянощі, готувати соуси, приправи до різних страв. Коли постає питання про купівлю потрібного мені товару, то в Ланівцях такого немає. Фасовані фабричні суміші не завжди зберігають натуральний аромат, а для мене це важливо, — зізнається жінка. — Для власних потреб я вирощую багато пряних трав, можу й реалізовувати. Наразі цей задум у проекті впровадження.

Надзвичайно ідейна і творча, смілива і наполеглива Надія Печенюк вважає себе щасливою жінкою. Щастя в її розумінні — це життя в любові, з любов’ю і добрими намірами та справами. Важливо при цьому уміти розпоряджатися своїм часом, тоді можна встигати багато. Щастя — це вміння любити життя, насолоджуватися ним, бачити прекрасне, творити та нести красу. Щастя — це окрилений стан душі, розуміння того, що ти робиш справу, для якої тебе покликав у цей світ Бог. Щастя — це коханий чоловік, здорові батьки, усміхнені діти. І у кожного щастя, все-таки, своє….

Наталя ГАМЕРА.