Про використання реєстраторів розрахункових операцій

  З 1 серпня 2020 року безкоштовне програмне забезпечення для програмного реєстратора розрахункових операцій (РРО) стало доступним для повноцінного використання на добровільній основі.

  Зазначений програмний продукт можна встановити на смартфон, планшет, комп’ютер або інший пристрій, що має ОС Android або Windows. Поряд з цим, впровадження програмних РРО не виключає застосування класичних касових апаратів. Це альтернатива, яка дозволяє з 1 серпня бізнесу обирати той пристрій, який є більш зручним для проведення розрахункових операцій — класичний та/або програмний РРО.

  У разі, якщо суб’єкт господарювання приймає рішення використовувати програмний РРО замість апаратного РРО, реєстрацію апаратного РРО необхідно скасувати.

  Довідково: податковим законодавством встановлено три основні етапи впровадження нових правил проведення розрахункових операцій в умовах дії змін до законодавства щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг:

  – з 1 серпня 2020 року надана можливість обирати класичний та/або програмний РРО;

  – з 1 січня 2021 року РРО застосовуватимуть суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки у сфері Інтернет-торгівлі, ресторанного господарства, ювелірній галузі, торгівлі побутовою технікою, медичних послуг, туризму, готелів, секонд-хенду;

  – з 1 квітня 2021 року РРО використовуватимуть фізичні особи — підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування і є платниками ІІ, ІІІ та IV груп єдиного податку.

Кременецьке управління ГУ ДПС у  Тернопільській області.