icon clock04.07.2020
icon eye304
ЛАНОВЕЧЧИНА

СЕСІЯ ЗНО У ЛАНІВЦЯХ ПРОЙШЛА БЕЗ ПРИГОД

  У Лановецькій школі №1 ім.Юрія Коваля у вівторок 136 учасників зовнішнього незалежного оцінювання склали іспит з української мови та літератури.

  За інформацією відповідальної за проведення ЗНО на Лановеччині, методиста Лановецького відділу освіти Ірини Рейтор (на фото), на іспит не з’явилося 65 абітурієнтів із числа попередньо зареєстрованих. Цей фактор пов’язують, здебільшого, з відміною здачі ДПА для тих, хто не планує цього року вступати у вищі навчальні заклади. Таким чином у МОН сподівалися скоротити навантаження на центри оцінювання якості освіти та обмежити кількість учасників під час тестування.

 Як повідомила І.Рейтор, у Ланівцях до проведення основної сесії ЗНО — з української мови та літератури було задіяно 35 педагогів, 3 працівники поліції (в тому числі зі служби охорони), два медпрацівники. Необхідних карантинних вимог дотримано, засобів дезінфекції та масок було в достатній кількості, температуру вимірювали двома безконтактними термометрами. Іспит розпочали вчасно. Усіх, хто з’явився, допустили до складання. Навіть не застосовували металошукачів.

  До речі, Ірина Петрівна відповідає за проведення ЗНО на Лановеччині з початку його впровадження — з 2008 року. Має досвід роботи педагогом-організатором, учителем початкових класів, працювала методистом районного методкабінету, один рік очолювала цю установу. З 2018 року — методист відділу освіти Лановецької ОТГ. Де б не працювала, як зауважують колеги, відповідально ставиться до своїх професійних обов’язків, скурпульозна у роботі. Сьогодні вона залишається єдиною відповідальною за організацію і проведення в районі пробного та основного ЗНО, готує порівняльну характеристику складання іспитів ДПА та ЗНО учнів району, здійснює моніторинг у розрізі шкіл, районів. Сама веде всю методичну роботу в ОТГ, відповідає за організацію та проведення творчих і спортивних конкурсів, олімпіад, атестації педагогів та ін.

Наталя ГАМЕРА.