Торт “Пломбір”

  Інгредієнти:

  Для бісквіту: 6 яєць, 150 г цукру, 200 г борошна, 2 ч.л. розпушувача, рафінована олія – для змащування пергаменту.

  Для крему “Пломбір”: 700 г вершків (20% жирності), 2 яйця, 240 г цукру, 260 г вершкового масла, 6 ст.л. борошна, 1 п. ванільного цукру.

  Для просочування коржів: 50 г цукру, 100 мл води, 2 ст.л. лимонного соку.

  Приготування: Спершу приготуємо тісто для бісквітів. У велику миску вибиваємо 6 яєць, додаємо цукор та добре збиваємо на високій швидкості міксера протягом 10 хвилин. В іншій ємності перемішуємо просіяне борошно з розпушувачем для тіста й обережно вводимо борошняну суміш у збиті з цукром яйця. Перемішуємо обережними рухами, знизу вверх. Маса повинна залишатися пишною та повітряною, тому довго перемішувати бісквітне тісто не варто.

  Дно тортівниці діаметром 24 см застелюємо пергаментним папером і змащуємо олією. Боки форми змащувати непотрібно, тоді корж краще підніметься. Викладаємо тісто в підготовлену форму й випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30 хвилин. Важливо під час випікання не відкривати духовку, аби тісто не впало. Готовність бісквіта перевіряємо за допомогою дерев’яної шпажки: якщо вона суха, значить корж пропікся. Щойно випечений бісквіт не варто поспішати виймати з духовки, варто залишити його там ще на хвилин 10, аби, знову ж таки, не осів. Вийнявши форму з духовки, обережно відділяємо бісквітне тісто від бортів за допомогою гострого та тонкого ножа, виймаємо корж з тортівниці та знімаємо пергамент. Даємо бісквіту охолонути, а тим часом готуємо крем “Пломбір”.

  Усі інгредієнти для крему повинні бути кімнатної температури, тому їх завчасу потрібно вийняти з холодильника, щоби прогрілися. Цей крем готують на водяній бані, тож на ввімкнену конфорку ставимо каструлю з водою. У металевій ємності збиваємо яйця з цукром та ванільним цукром. Додаємо вершки – перемішуємо. По ложці додаємо борошно, продовжуючи перемішувати. Слідкуйте, аби не утворилися грудочки, інакше крем вийде з крупинками.

  Щойно в каструлі закипить вода, поміщаємо ємність з кремом зверху так, щоб її дно не торкалося киплячої води, й починаємо вварювати масу до загустіння, не забуваючи постійно помішувати її. Тепер знімаємо заварний крем з водяної бані й даємо повністю охолонути, прикривши харчовою плівкою безпосередньо по поверхні крему, щоб не підсихав.

  Доки вистигає вершковий крем, м’яке вершкове масло необхідно добре збити на високій швидкості міксера до пишності. Коли маса побіліє й стане повітряною та кремовою, зменшуємо швидкість міксера до середньої й починаємо по ложці вводити заварний вершковий крем. Важливо, аби і масло, і крем були однакової температури! Готовий крем “Пломбір” знову в контакт накриваємо харчовою плівкою та ставимо в холодильник на 1 годину.

  Час приготувати пропитку для коржів. Для цього змішуємо всі необхідні інгредієнти в невеликій каструльці й розігріваємо на вогні до повного розчинення цукру. Даємо охолонути.

  Бісквіт, що вже повністю охолов, обережно розрізаємо на 3 коржі та починаємо збирати торт. Половина приготовленого крему піде на перемащування торта, решта – на вирівнювання боків й прикрашання. Отож, на дно тарелі викладаємо ложку крему, злегка розгладжуємо та кладемо перший корж, добряче просочивши його сиропом. Викладаємо частину крему на корж, розрівнюємо, накриваємо іншим коржем, просочуємо його та повторюємо процедуру. Останній. Третій корж щедро покриваємо кремом та розрівнюємо його, закриваємо кремом й боки торта, прикрашаємо.

  Смачного!