icon clock22.12.2019
icon eye456
ЛАНОВЕЧЧИНА

У «ЛІСОВІЙ КАЗЦІ» ТВОРЯТЬСЯ ДИВА

  Побувати у справжній казці, відчути святкову атмосферу, написати листівку св.Миколаю і власноруч її вручити, поспілкуватися із чудотворцем і доторкнутися до незвичайного мали змогу відвідувачі резиденції св.Миколая, що працювала з 16 по 19 грудня на базі оздоровчого табору «Лісова казка», що у Борщівці.

  Протягом чотирьох днів резиденцію відвідали більше тисячі дітей не лише з Лановеччини, а й сусідніх районів — Шумського і Збаразького. Чимало шкіл організували для учнів поїздку в “Лісову казку”, а також багато родин подарували своїм кровинкам теплу зустріч з чудотворцем. Яскраві ілюмінації, фотозони, святкова музика доповнювали щиру атмосферу, що панувала тут. Цікаві конкурси, різноманітні розваги чекали на них. Дітвора веселилась, водила хороводи, розповідала про свої найпотаємніші бажання св.Миколаю, дехто навіть наважився посмикати його за бороду. А які красиві листівки тут, у резиденції, малювала малеча — кожна по-своєму оригінальна, головне — виготовлена з любов’ю. Бажаючих пригощали запашним чаєм із солодощами, а також кожен маленький відвідувач отримав омріяний подарунок.

  Помічники св.Миколая — автори ідеї та виконавці —  начальник відділу культури РДА Марія Коб’юк і секретар громадської ради при райдержадміністрації, директор районного радіомовлення Сніжана Крещук кажуть, що така кількість відвідувачів для них стала приємною несподіванкою. Вони задоволені, що зуміли подарувати дітям незабутні миті, хвилини радості і краплинки добра.

  Вперше на теренах Лановеччини резиденція св.Миколая відчинила двері минулого року в районному будинку культури. Тоді задум двох молодих креативних матусь Сніжани і Марії сприйняли на ура. Цьогоріч до справи підійшли, так би мовити, з розмахом. На численних нарадах, проведених першим заступником голови РДА Олександром Батожним спільно з головою районної ради Русланою Кушнір до дрібниць обговорили усі можливі ризики. Передбачили сніговії і ожеледицю. МНСники були готові обігріти великі приміщення резиденції у випадку значного похолодання. Депутати районної ради підтримали виділення коштів з районного бюджету на подарунки та облаштування тимчасового помешкання Божого угодника, яке вирішили зробити на базі місцевого табору «Лісова казка». Були ще й спонсори — Микола Шевчук та Василь Олеськів. До доброї справи долучився приватний підприємець-перевізник Василь Собко, який доставив групу дітей учасників АТО/ООС у супроводі працівників ЦСССДМ. Групи діток пільгових категорій, учнів сільських шкіл організували та супроводжували працівники служби у справах дітей райдержадміністрації, відділу освіти, молоді та спорту РДА. 

  Отож продумана ініціатива та спільні зусилля великої кількості людей — влади, небайдужих громадян — змогли створити чудо для дітей і дорослих.

  Під приємними враженнями, отримавши море позитивних емоцій, поверталися додому відвідувачі святкової казки. Вдячні організаторам за таку благородну справу батьки, адже щасливі хвилини, які провели тут їхні діти, надовго залишать хороший слід у серцях.

  У резиденції побувала Олеся МЕЛЬНИЧУК.