ЧИ ЦЕ У ВСІХ ТАК, ЧИ ТІЛЬКИ В НАШІЙ ГРОМАДІ?

  17 грудня відбулася сесія Борсуківської сільської ради. Після того, що я почув і побачив, хочу звернутися до депутатів, як до жителів громади. У вас совість є? Подивіться, куди ви завели наші з вами села своїм голосуванням. Невже вам не соромно дивитись в очі виборцям? Перестаньте ставити власні інтереси вище інтересів людей. Вам жити ж у цих селах. Подумайте про дітей та внуків, яке майбутнє ви їм залишите після себе. Влада, посада, депутатство сьогодні є, а завтра немає. Перестаньте догоджати своєму голові. Невже ви не розумієте, що вас використовують, як інструмент у досягненні власних цілей? Не будьте стадом овець, яке не знає, куди їх ведуть. Скільки часу ще треба, щоб ви це усвідомили, скільки ще безглуздих рішень ви приймете? Невже вам не соромно перед людьми за свої вчинки? Ви голосуєте за економію на дітях, на подарунках їм, на їхньому розвитку, на опаленні в школах, на поїздках для них за межі села… На чому завгодно, тільки не на зарплатах адмінперсоналу, розмір яких явно завищений, судячи з вашого і їхнього безвідповідального ставлення до роботи. Я розумію, що є голова, від якого залежить кому дати премії, є постанови, згідно яких встановлюються оклади, але ж є і люди, які хочуть жити не гірше, бо виконують свою роботу добре, є в нас талановиті діти, яких треба підтримувати і допомагати розвиватися. Але в нашій громаді складається враження, що ви дбаєте про себе, а ми рятуємося, хто як може.

  Про незрозумілі рішення, сумнівні проекти, несправедливе відношення до педагогів, соціальних працівників, працівників культури, медиків завжди говорив і писав колишній староста села Синівці Віктор Пасічник. Але від вас – ніякої реакції. Тож сумніваюся, що і я зможу достукатись до вашої свідомості. Але надіюсь.

  На цій сесії ви знову виділили 140 тисяч гривень на КП «Наш добробут». Від початку року це вже близько мільйона. А толку?!. Замість того, щоб допомогти існуючим ФАПам, амбулаторії, ви будуєте нову амбулаторію, виділяєте кошти для співфінансування. Ми знаємо, що більша частина грошей іде з державного бюджету. Але питання: а вона потрібна нам, чи може новий дитячий садочок?

  Завдяки вам, депутати, і голові ОТГ сьогодні маємо таке відношення до нашої громади з боку вищого керівництва і колег, тож під сумнівом подальше її існування як територіальної одиниці. У нас же тут не гірший потенціал, ніж в інших сільських ОТГ, просто треба було вміло ним скористатися.

Автор: Петро БОНДАРЕЦЬ,

староста с.Великі Кусківці.

  P.S. Була у нас недавно одна хороша подія – учнів повезли на екскурсію в Тернопіль у студію бойової слави 44-ї окремої артилерійської бригади. Діти були задоволені, батькам приємно, що відділ освіти потурбувався про них. Але по дорозі додому поламався автобус. Його ремонтували в Збаражі на заправці. Потім дітей привезли в Борсуки, але організатори не попередили батьків, і тринадцятирічні школярі в темну пору доби добиралися в Передмірку та Великі Кусківці пішки. Це нормально? Як могли відпустити дітей самих, не переконавшись, що вони в безпеці і що батьки знають про цю проблему? Тут питання не стільки до голови ОТГ, як до начальника відділу освіти і тих педагогів, що супроводжували їх та відповідали за екскурсію… Ніби й організували щось корисне, але результат – як і більшості їхніх справ…