Як у Лановецькій громаді сортується сміття?

Як у Лановецькій громаді сортується сміття? Куди вивозять тверді побутові відходи, з ким укладені угоди на прийом пластику та скла і чи справді їх вивозять? Є фотофакти, що працівники комунальної служби, збираючи сміття з баків, у ту ж саму машину закидають і пластик… Можливо, це був поодинокий випадок. Але якщо це роблять системно, то навіщо тоді населення збирає побутові відходи роздільно?

Напрям сортування сміття завжди знаходиться у фокусі Лановецької міської ради. Проте впровадження справді ефективної та економічно доцільної системи сортування сміття — довготривалий процес.
У 2018 році була спроба впрова-дити проєкт будівництва сміттєсортувальної лінії, який тоді був сприйнятий негативно та не підтриманий. Незважаючи на це, документація Детального плану території розміщення полігону твердих побутових відходів є та передбачає можливість реалізації проєкту у майбутньому.
Також у листопаді 2019 року міська рада затвердила План удосконалення послуги по поводженню з твердими побутовими відходами в Лановецькій громаді. Згідно з ним, придбано контейнери для збору скла, паперу та пластику та передбачено їх встановлення по території громади.
До 2020 року збором пластику займався приватний підприємець, проте через нерентабельність відмовився від цього. Зараз пластикові відходи збирають працівники Лановецького КПпБ та окремо складують їх на території міського сміттєзвалища, що знаходиться у с.Малі Кусківці. Окрім цього, керівництво комунального підприємства знову займається налагодженням системи збору пластикових відходів та шукає підприємця, який провадить подібну діяльність.

Щиро сподіваюсь на ваше розуміння та дякую за активність!
Міський голова Роман КАЗНОВЕЦЬКИЙ.