icon clock19.12.2020
icon eye1632
ЛАНОВЕЧЧИНА

Відступати не варто боротися

Двояке трактування фрази, що винесена у заголовок, — це про конфлікт в Іванківцях за водне плесо. З одного боку добре і правильно, що селяни об’єднуються і висловлюють своє невдоволення з того чи іншого приводу. Так має бути, бо своє треба відстоювати і за нього боротися. А з іншого — важливо при цьому орієнтуватися у правовому полі. А закони в Україні — або змінюються зі швидкістю блискавки, або суперечать один одному і тому їх застосовують хто як уміє.

У вівторок, 15 грудня, в Іванківцях відбулася зустріч Лановецького міського голови з жителями села та орендарем ставу. Спочатку прихильники мирного врегулювання конфлікту озвучили своє бачення даної проблеми. А ініціатори блокування спуску води вкотре заявили, що не хочуть бачити в селі орендарем О.Білобровця.

Спускати став взимку ніхто вже не буде, а конфлікт сьогодні не на користь жодній стороні. Про це заявив Р.Казновецький. Запропонував у Ланівцях зустрітися “за круглим столом” із представниками іванковецької громади, які готові до діалогу без зайвих емоцій.

Того ж дня представив старосту Олександра Дорановського, вислухав проблеми сільчан, запропонував варіанти їх усунення. Запросив ініціативних іванківчан до активної участі у життєдіяльності громади. Просив виважено і з розумінням підходити до вирішення будь-якої справи і врегулювання конфліктів.

Наталя ГАМЕРА.