icon clock07.05.2020
icon eye675
ЛАНОВЕЧЧИНА

НОВИХ ПІДТВЕРДЖЕНЬ ВИПАДКІВ COVID-19 У РАЙОНІ НЕМАЄ

  За інформацією начальника профільного відділу РДА Василя Гудзя, станом на обідню пору 7 травня на Лановеччині зафіксовано 19 лабораторно підтверджених випадків   COVID-19. Географія поширення: Ланівці – 8 осіб; Нападівка, Грибова, Молотків – по двоє, по одному в селах Осники, Мала Білка, Краснолука, Борщівка, Верещаки). Із них вже одужала одна людина з Ланівців (повторні обстеження біоматеріалів хворої та її близьких показали негативний результат). Тестування й забір біоматеріалів (у тому числі й медичного персоналу) на обстеження в обласному лабораторному центрі проводяться в Ланівцях практично щодня.

  Як повідомив головний лікар Омелян Гулько, на стаціонарному лікуванні в районній лікарні зараз перебуває 55 пацієнтів, троє з яких – в інфекційному відділенні (один із CОVID-19, а 7 травня його повторно протестували, оскільки стан хворого задовільний).

  Лановецька районна лікарня також приймає роділь та хворих із Кременеччини і Шумщини. На даний час у цих районах зафіксовано найбільше в області випадків захворювання коронавірусом. Однак, як стало відомо, з 7 травня лікарня у Шумську відновила прийом усіх пацієнтів.

  Засобами індивідуального захисту лановецькі медики наразі забезпечені, але ці речі постійно потрібно поповнювати (залежно від кількості пацієнтів, зокрема, з підозрою на COVID-19).

Автор: Наталя ГАМЕРА.