icon clock02.09.2020
icon eye1009
ЛАНОВЕЧЧИНА

Руслан ЗАДЕРЕЙ: «ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОЕКТІВ ТА ПОКРАЩЕННЯ ЖИТТЯ РАЙОНУ В ЦІЛОМУ ТРЕБА МАТИ БАЖАННЯ ПРАЦЮВАТИ, А НЕ ШУКАТИ ПРИЧИНИ, ЯК НЕ РОБИТИ»

  Руслан Володимирович Задерей у 2015 році був обраний депутатом по 6 територіальному виборчому окрузі міста Ланівці (мікрорайон цукрового заводу) до Лановецької районної ради сьомого скликання від політичної партії «Європейська Солідарність». Є головою комісії з питань соціально-економічного розвитку, фінансів, бюджету та спільної власності територіальних громад.

  — Бюджетною комісією проведено більш як 50 засідань, де здебільшого приймали рішення щодо затвердження та внесення змін до районного бюджету, управління об’єктами спільної власності територіальних громад тощо. За цих 5 років розглядали питання, де члени комісії були одностайними в прийнятті рішень, але були й спірні, які згодом виносили на засідання сесії для обговорення усім депутатським корпусом.

  Позитивним результатом праці комісії, яку я очолюю, та всіх депутатів, є отримання шкільного автобуса для Лановецького району, який передано Вербовецькій ЗОШ I-III ступенів. На його придбання комісією було виділено співфінансування із районного бюджету у розмірі 419 130 грн.

  Також було докладено чимало зусиль для реалізації проекту “Капітальний ремонт з впровадженням енергозберігаючих технологій в Лановецькій ЗОШ І-ІІІ ст. № 2 — утеплення зовнішніх стін будівлі школи і заміна покрівлі”. 

  Постійну підтримку членів комісії отримував проект ”Будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини у селі Вишгородок”, що зараз уже на стадії завершення. Є також і нереалізовані ідеї. Приміром, не вдалося переконати передати земельну ділянку на території районної лікарні під будівництво (за кошти держбюджету) амбулаторії загальної практики сімейної медицини у Ланівцях. Це було б зручно для мешканців міста та району і дало б можливість покращити надання медичних послуг на Лановеччині. Була можливість за кошти держбюджету по програмі «Прозорий офіс» ще зробити реконструкцію частини першого поверху адміністративного приміщення районної ради для облаштування міськрайонного Центру надання адміністративних послуг, але отримали відмову. Натомість Лановецька міська рада прийняла рішення про реконструкцію частини приміщення колишнього кінотеатру «Супутник» під ЦНАП. Сьогодні там активно ведуться роботи, і з весни 2021-го у Центрі вже надаватимуть адміністративні послуги мешканцям Лановеччини.

  Натомість, працюючи заступником Лановецького міського голови, вдалося пролобі-ювати інтереси виборців на своєму окрузі в силу своїх професійних обов’язків. А саме:

  – замінено водогін по вулиці Вишнівецькій, паралельно проводимо роботи з реконструкції артсвердловини, завершити які плануємо до грудня 2020 року. Це дасть можливість покращити якість води та підвищити тиск у системі водопостачання. Розроблено проектно-кошторисні документації на будівництво водопроводу до вулиці Робітничої та на капітальний ремонт водопроводів по Молодіжній, Вишнівецькій, Корольова та Миру;

 – відремонтовано тротуари по вул.Вишнівецькій і Миру протяжністю 1,6 км. Розроблено проектно-кошторисну документа-цію щодо капітального ремонту тротуару в межах вулиці Сагайдачного. На даний час проводиться експертиза проекту;

 – побудовано нові мережі вуличного освітлення. Ще залишаються неосвітленими вулиці Центральна,  Відродження, Вільхова та початок Вишнівецької;

 – вдалося покращити матеріальну базу школи №2 (утеплення фасаду, капітальний ремонт спортзалу, закупівля автобуса та ін.);

  – облаштовано 5 футбольних міні-полів та змонтовано більш як 40 елементів дитячого ігрового обладнання у різних куточках мікрорайону.

  Особливу увагу заслуговує відкриття на базі школи №2 інклюзивно-ресурсного центру, а також отримання 2 спеціалізованих автомобілів для обслуговування дітей з обмеженими можливостями.

  На даний момент запроваджуємо нову систему збору твердих побутових відходів, що передбачає передачу сміттєвих контейнерів у кожне домогосподарство. Невдовзі забезпечимо й роздільний збір побутових відходів.

  Ще 5 років тому були стихійні сміттєзвалища, діряві контейнери, і ті не в усіх куточках мікрорайону, не освітлені вулиці, відсутні місця для відпочинку дітей, ремонти у школі і дитячому садочку проводили за батьківські кошти та ін. Сьогодні усіх цих речей тут уже практично немає.

  Основними проектами, які було реалізовано, є будівництво біологічних очисних споруд та реконструкція каналізаційно-насосної станції. Це дало можливість прибрати нечистоти із території Лановецького зооботсаду та відкрити шлях до його будівництва. Проблемою ще залишається реконструкція каналізаційної мережі у мікрорайоні цукрового заводу.

    На сьогоднішній день пріоритетним завданням депутатів районної ради, вважаю, має бути збереження та передача всього майна комунальної власності Лановецької районної ради у власність Лановецької територіальної громади. Якщо цього не зробити зараз, то все майно перейде у власність новоствореного Кременецького району, а це може призвести до закриття діючих установ чи відчуження майна.