icon clock01.10.2020
icon eye804
ЛАНОВЕЧЧИНА

COVID-19 НА ЛАНОВЕЧЧИНІ ЗАБРАВ ЩЕ ОДНЕ ЖИТТЯ

  У період з 24 вересня по 1 жовтня мобільною бригадою Лановецького міського центру ПМСД тричі (у п’ятницю, понеділок і середу) здійснено забір біоматеріалів в осіб з підозрою на коронавірус. Упродовж тижня методом ПЛР-тестування виявлено 43 нових випадки інфікування Covid-19, натомість 60 чоловік одужало. Наразі продовжують хворіти 111 жителів Лановеччини. За цей період медики зауважують певний спад виявлення інфікованих.

  На жаль, маємо ще один летальний випадок хворого з підтвердженим діагнозом. Це житель Малої Снігурівки, якому в жовтні мало б виповнитися 60 років. Маючи важку форму ковіду, чоловік лікувався в інфекційному відділі районної лікарні, потребував кисневої терапії. Щирі співчуття рідним.

  Станом на 1 жовтня в інфекційному відділі перебуває 16 пацієнтів, всього у лікарні на стаціонарному лікуванні — 69 хворих.

  Загалом на Лановеччині зафіксовано всього 380 випадків, 267 одужало, 2 летальних з підтвердженим діагнозом плюс один від ускладнень перенесеної ковідної хвороби.

  Забезпечення лікарні медикаментами для боротьби з коронавірусом, як запевняє головний лікар О.Гулько, достатнє (у межах лікування за державним протоколом), медперсоналу — також.

  Аби уникнути захворювання, або ж перенести його в легкій формі, медики радять дотримуватися маскового режиму, правил соціальної дистанції, особистої гігієни, уникати масових скупчень.

  Отож, бережімо себе, аби зберегти і своїх ближніх! Усім здоров’я!

Наталя ГАМЕРА.