Великий світ малої батьківщини Григорія Басюка

  “Великий світ малої батьківщини” — нова книга Григорія Басюка на краєзнаву тематику. В ній, на відміну від попередньої “Ланівці — місто на чотирьох річках”, він торкається минулого не тільки свого рідного міста і деяких інших населених пунктів Лановецького району, а й цілого північного, абояк ще його  іноді називають, волинського Тернопілля, котре має спільну історичну долю. Це колишні землі існуючої ще від доби середньовіччя адміністративної одиниці — Кременецького повіту, на більшості території якого в радянські часи створили три райони Тернопіьщини — Кременецький, Лановецький, Шумський і часткого Збаразький, а решту приєднали до двох інших, суміжних областей — Хмельницької й Рівненської.

  Автор книги — журналіст за фахом, ще на зорі відновлення державності України створив і видавав для згаданої місцевості регіональний громадсько-політичний та історико-краєзнавчий тижневик “Сіяч”, тому й сприймається вона ним у віртуальній ретроспективі як єдине ціле.

  У збірнику вміщено низку краєзнавчих нарисів, етюдів і замальовок Г.Басюка переважно з числа тих, що друкувались у газетах “Сіяч” і “Голос Лановеччини” за понад 25 років його творчої діяльності. В них йдеться про різні періоди історії: від палеоліту до середини 20-го століття, а також різні населені пункти та їх мешканців — людей як відомих, так і пересічних. Тексти заново опрацьовані автором і доповнені значною кількістю ілюстрацій.

  “Великий світ малої батьківщини” Григорій Басюк реалізовує за 400 грн. Придбати книжку можна в автора. Тел.: 097 215 90 52.