Відзначений віршами талант на ім’я Інна

  Презентація дебютної збірки «Відзначена віршами» поетеси Інни Хращевської з села Вишгородок відбулася 7 серпня в Культурному центрі Єловицьких.

  «Авторка відважилась відкрити свою душу світові, розповісти про найтонші порухи, біль і переживання. Тут інтимна та медитативна лірика, що розкриває глибинні пласти внутрішнього світу, а також місця сили, духовної енергії, що наповнює єство бажанням жити і творити», — пише у передмові до збірки Неоніла Дзюба. Під час презентації вона грунтовно проаналізувала кожен розділ книжки, розкрила потаємність і глибину внутрішнього світу поетеси в її грі слів, провела паралелі стилю і думки авторки з Лановеччини із поезією відомих українських класиків.

  Інна — літераторка-новатор у цій царині. Працює у центрі зайнятості, але любить читати книги, цікавиться історією. Довго приховувала своє захоплення, лише нещодавно насмілилась зняти завісу своїх почуттів, переданих римованим словом. Сміливості жінці додала участь і перемога у літературно-художньому конкурсі «Спльонтані дороги додому», який оголосила Лановецька міська рада до 85-річчя відомого художника Івана Марчука. У номінації «Поезія» Інна Хращевська отримала І місце. Стоси віршів поетеси ще чекають свого зіркового часу. Про наступне мистецьке дітище мами мріє і донька Юлія. Дівчинка є і першою слухачкою, і першим критиком маминої творчості. Юлія ще школяркою брала участь у районному конкурсі ораторського мистецтва «Володар слова» та зайняла призове місце.

  Модератор презентації, директор центру Єловицьких Юрко Матевощук, який допоміг віршам молодої поетеси побачити світ, розповів, що у видавництві також відзначили й оцінили літературну досконалість поезій Інни Хращевської, її щирість і талант.

  Творча імпреза пройшла у невимушеній обстановці, чуттєво, атмосферно. Тож щирі зичення «відзначеній віршами» із творчим зачинням! Талант не можна ховати, добре слово має жити серед людей, бути на вустах людей і будити приспані почуття.

  А збірку віршів Інни Хращевської раджу прочитати. Авторка реалізовує книжку недорого, а терпкий присмак добротної поезії залишиться у читача надовго. Можете переконатися в цьому самі.

Наталя ГАМЕРА.