icon clock18.12.2021
icon eye189
ЛАНОВЕЧЧИНА

Попіл і шлак забороняється висипати поблизу будівель

  Переважна більшість пожеж виникає через порушення правил пожежної безпеки при використанні та монтажу пічного опалення. Нерідко в цих пожежах гинуть люди.

  Слід постійно піклуватися про належний стан протипожежного захисту своїх помешкань та вміти перегороджувати шлях розлюченому полум’ю!

  Користуючись електроприладами, варто пам’ятати:

нагрівальні прилади дозволяється встановлювати тільки на негорючі підставки; забороняється залишати без нагляду включені електроприлади; не варто вмикати в одну розетку одночасно декілька електроприладів; необхідно спостерігати за щільністю контактів у місцях приєднання проводів приладів до вилки, клем між собою тощо; користуватися саморобними нагрівальними приладами.

  У разі користування пічним опаленням:

перед початком, а також упродовж усього опалювального сезону слід очищати димоходи та печі від сажі, щоб не сталось її займання. Очищення від сажі та різноманітного бруду необхідно проводити для опалювальних печей періодичної дії на твердому та рідкому паливі — не рідше одного разу на три місяці; біля кожної печі перед топковим отвором на горючій підлозі необхідно прибити металевий лист розміром не менше 0,5 х 0,7 м; усі димові труби та стіни на горищі, через які прокладено димові канали, повинні бути заштукатурені й побілені; попіл і шлак, які видаляють із топки, необхідно заливати водою та виносити в спеціально відведені місця. Не дозволяється висипати попіл і шлак поблизу будівель.

  Дотримуйтесь правил пожежної безпеки! Бережіть своє життя та майно!

Андрій ПУШКАР, провідний інспектор ВЗ НС Кременецького РУ.