icon clock14.01.2022
icon eye263
ЛАНОВЕЧЧИНА

Колядують дошкільнята: у Верещаках дитсадківці уперше організували вертеп

  Завідувач дитячого садочка у селі Верещаки Юрій Максимлюк та вихователька Юлія Хращевська заздалегідь підготувалися до новорічно-різдвяних свят. Вони організували вертеп, учасниками якого стали вихованці дитсадка.

  Загалом, як стверджують батьки, малюки (а їх 15) із задоволенням зранку біжать у садочок, бо тут завжди весело й цікаво. Працівники возять діток на екскурсії, гуляють з ними на природі, ініціюють й організовують багато святкових виступів, уміють знайти підхід до кожного — за це їх люблять і поважають діти й дорослі. Юрій Іванович лише 3 роки очолює  маленький сільський колектив, якому креативності та творчості — не позичати. Його дружина розмалювала стіни в садочку, на території підтримують порядок, з батьками хороші стосунки, бо, коли треба, долучають їх до добрих справ. А молоденьку виховательку малюки також обожнюють, бо “і гарна, і стильно одягається, і танцювати вчить, і співати, і допомагає”.

 Містерію Різдва Христового верещаківські дошкільнята відтворили уперше. В селі такого дійства з маленькими акторами ще не було. Тож радісно зустрічали малечу з колядою і в місцевому храмі.

Фото Тетяни ШМИР.