Лопушненці вперше за багато років святкували день села

  14 серпня лопушненці святкували День села. Весело, гучно, цікаво було всім: від малого — до великого. Такого велелюдного дійства, з різноманітними розвагами, концертною програмою, частуваннями сільчани не пригадують. Тож вдячні організаторам, серед яких ініціатором і головною ідейницею була староста села Лариса Чабан за справжній відпочинок для душі.

 Святкування розпочалися ще спозарання божественною літургією у місцевому храмі, де сільчани молилися за здоров’я, мир і злагоду в родинах. А після обіда біля дитячого садочка на всіх присутніх, серед яких місцеві мешканці, гості, вихідці з села, які давно уже живуть за кордоном, чекала феєрія святкового настрою.

  Настоятель храму Воскресіння Господнього о.Роман поблагословив усіх, а у виконанні церковного хору звучали духовні піснеспіви. Чарівні ведучі Наталія Суховінська і Аліна Поставчук цікаво розповідали про своє рідне село і його мешканців. Концертна програма відбувалася за участі місцевих аматорських колективів та гостей, зокрема, співочої польської діаспори «Тернопільські акварелі» на чолі з Петром Фризом, вокальних ансамблів «А ми дівчата з України» (с.Загірці), «Молотківські лелеки» (с.Молотків), хору «Барви Волині» (Лановецький будинок культури), духового оркестру «Золоті сурми» (с.Вербовець), родинного дуету «Оберіг», солістів Людмили Огродової, Вікторії Омелянчук. Гучними оплесками присутні проводжали з імпровізованої сцени коржківчанина Олександра Нікітюка, який декламував авторський вірш про с.Лопушне і Настусю Міх, яка прочитала поезію про рідне село, написану її мамою, а також школярів, які подарували патріотичний флешмоб (керівник Максим Хамрій).

  Інтригуючим був конкурс «Найвишиваніша сім’я»,у якому взяли участь всі, хто дотримався дрес-коду — прийшов у вишиванках. Переможцями стала сім’я Нікітюків з Коржківців. Залюбки присутні брали участь у безкоштовній лотереї. Більше двох десятків щасливців отримали призи від спонсорки — місцевої підприємиці Світлани Гуштик. А суперпризи — футболки із логотипом «Я люблю Лопушне» дісталися місцевій старожилці — 80-літній Ярославі Грень і 30-річній Ірині Гуменюк, які не стримували своїх позитивних емоцій.

  Цікаві забави організували й для наймолодших. Дітвора розважалася на батутах, грала ігри, вікторини з аніматорами, смакувала попкорном, коктейлями, різноманітними солодощами. Працювали кіоски зі «швидкою» їжею. Любителі польової кухні частувалися смачною юшкою з лососем і кулішем, а також смакували ароматним борщем з пампушками від Олексія Філюка. Гостей свята пригощали морозивом (спонсор —  Рожнятівський молокозавод), смачним короваєм від місцевої пекарки Валентини Абдуллаєвої. На згадку про чудове свято присутні робили селфі біля облаштованої святкової фотозони. А ввечері молодь досхочу веселилася на дискотеці.

  Свято вдалося на славу. І хоч проводилося вперше, але завдяки старанням організаторів, небайдужих  сільчан, спонсорів ( Вахтанг і Арзуман Арзуманяни, Зіновій Шпак, Леся Ванжула та ін.) День села відзначено достойно. Про це «говорили» усміхнені людські обличчя, щасливі дитячі оченята, про це свідчила атмосфера, що панувала на святкуванні.

  Олеся МЕЛЬНИЧУК.

  Фото автора.