icon clock19.01.2022
icon eye412
ЛАНОВЕЧЧИНА

Мобільні бригади у селах – зручність для старших людей

  Непростий час переживає наш народ сьогодні. Попри усі виклики, що ставить перед нами життя, додалася ще й важка недуга — коронавірус, з якою людство бореться уже третій рік.

  Дві знайомі жіночки, яким уже за 50, довший час спілкуючись лише в телефонному режимі, якось зустрілися і відразу почали обговорювати хвилюючу тему: чи хворіли ковідом, як перенесли недугу, чи щепилися і яку з вакцин обрали. І не завжди в цій розмові проглядається суто особистий інтерес. Хоч переважає бажання жити і не хворіти, проте більше вболівають за роботу медиків, які щоденно на передовій боротьби з пандемією.

  Цікаво, що ті люди, які раніше були противниками вакцинації, сьогодні змінили думку. Можливо, дослухалися до прохань дітей, знайомих, чи, довірившись власному переконанню, все ж вибрали вакцинацію, як гарант здоров’я і життя. Звичайно розуміють, що це не стовідсотковий захист від підступної і небезпечної хвороби, але як рятівна соломинка.

  На сторожі людського здоров’я стоїть наша медслужба. 7 грудня у москалівському медпункті, за участі сімейного лікаря Романа Манька, медсестри Оксани Ліщук, завідуючої ФАПом Ольги Віннічук проводили вакцинацію. Прийшли люди різного віку, серед них 83-річний Микола Макодрай, 73-річна Галина Макодрай, 77-річна Олена Приймак (автор цих рядків), 64-річний Василь Гуменюк (друге щеплення), Ольга Віннічук, Євгенія Чупіна та багато інших. Загалом, у Москалівці й Плисці вакциновано вже більше половини людей, адже сільчани усвідомили необхідність і потребу в цьому.

  Хочу висловити слова вдячності всім, хто причетний до проекту створення таких мобільних бригад і всім медичним працівникам, що допомагають нам боротися і здолати таки цю пошесть. Здоров’я вам і добробуту.

  Олена ПРИЙМАК. с.Москалівка.