icon clock14.07.2021
icon eye461
спорт

Переможне срібло Михайла Шептицького і бронза Іванни Драбик

  1–3 липня на спортивній базі в с.Підгороднє проходили всеукраїнські змагання серед юнаків і дівчат з літнього біатлону, у яких взяли участь кращі спортсмени України з Львівської, Волинської, Київської та Тернопільської областей. У складі обласної команди виступали й вихованці Москалівської школи Лановецької ОТГ.

  У групі дівчат 2004-2005р.н. Тернопільщину представляла Іванна Драбик. На дистанції 3 км в спринті та індивідуальній гонці спортсменка фінішувала третьою.

  В групі хлопців 2006-2007р.н. честь області захищав Михайло Шептицький. Вдалою для юнака стала гонка спринт на дистанції 2 км, де він показав другий результат, програвши супернику з Тернопільщини всього 2 секунди. У масовому старті на лижоролерах (дистанція 3 км) Михайло був шостим. Спортсмени нагороджені медалями і грамотами федерації біатлону України.

  Велика мрія юного біатлоніста – стати чемпіоном світу

  Така значима перемога для Михайла вперше і він присвятив її своїй мамі, як того дня святкувала день народження.

  За чотири роки, що займається біатлоном, неодноразово брав участь у всеукраїнських змаганнях, однак трішки недотягував до переможного п’єдесталу. Цього разу юнакові повезло бути серед призерів і вибороти срібло.

  Біатлоном захоплюється змалку. Пригадує, як разом з батьком з неабияким азартом дивився по телебаченню чемпіонат світу з біатлону і вболівав за українців. Напевно тоді у Михайлика народилася мрія — підкорювати всеукраїнські й світові вершини, а якщо пофортунить — стати чемпіоном світу. Сьогодні ставить перед собою ціль — потрапити в Збірну України. Хлопчина розуміє, що для цього потрібно ще багато працювати, тому навіть на канікулах не байдикує: щодня бігає, підтягується на перекладині, їздить на лижоролерах. Велике значення, на думку Михайла, відіграють тренувальні збори, адже кожен може оцінити власні сили і рівень суперників, тому намагається викластися по-максимуму, щоб стати кращим. 

   Цілеспрямованим і наполегливим бачить свого вихованця тренер Іван Стецюк. Такі риси, на його думку, відіграють головну роль у спорті. А ще додати трішки досвіду та фортуни і омріяне чемпіонство — лише справа часу.

  У біатлоні юнак рівняється на чемпіона світу, тернополянина Дмитра Підручного. Хорошим прикладом для наслідування вважає великокусківчанина Руслана Бригадира і земляка Давида Драбика, за плечима яких є вже певний досвід та чимало перемог. До речі, навесні Руслан подарував Михайлу професійні черевики, у яких члени збірної України виступали на чемпіонатах Європи і світу. Такий подарунок ще більше мотивує до вдалих стартів і нових перемог.

  Олеся МЕЛЬНИЧУК.