Посвята у волонтери: у Лановецькій громаді діти, які допомагають ЗСУ коштами, отримали іменні бейджики та подарунки від влади

  Урочисту посвяту у волонтери організувала Лановецька міська рада 11 серпня у Культурному центрі Єловицьких.

  Міський голова Роман Казновецький і військовий комісар Віталій Олійник дякували за допомогу Збройним Силам України 30 найактивнішим дівчаткам і хлопцям.

Ці діти у будні і свята, в спеку і дощ продавали на вулиці домашню випічку, власні малюнки, іграшки, вироби з бісеру, плетені браслети та інші дрібнички, виготовлені власноруч. Навіть розносили смаколики по установах та організаціях. А всі виручені кошти віддавали на потреби військових. Започаткувала цю благодійну акцію у Ланівцях Вікуся Карпець, першою принісши у волонтерський центр виручку від продажу лаванди. Сьогодні у громаді настільки розвинене дитяче волонтерство, що Лановеччина у цьому плані стала унікальною. За місяць юні волонтери і волонтерки заробили і передали на потреби ЗСУ понад 40 тисяч гривень. І зупинятися навіть не думають. Принаймні, поки тривають канікули. А ще є діти, котрі разом із батьками сушать і фасують сухі борщі, плетуть сітки, допомагають готувати харчі військовим на передову, співають у благодійних концертах. І це великий внесок у перемогу. Адже війна зачепила і їхні маленькі сердечка. До речі, до благодійної акції ланівчан долучаються діти, які вимушено залишили свої рідні місця й тимчасово оселилися у нашій громаді.  

  Волонтери Валерій Собчук, Тетяна Демчук, Оксана Жмака і Наталя Гамера вітали маленьких колег і дякували також їхнім батькам, які їм допомагають. Поняття «бронежилет», «тепловізор», «розгрузка» та інші слова військового лексикону юні волонтери знають не з підручників. Завдяки їхньому внеску дорослі купують необхідну військову амуніцію, прилади та інші важливі речі захисникам.

  Міська рада, організувавши дане урочисте дійство, мала на меті відзначити поки що тих дітей, котрі заробляють гроші та віддають усе до копійки старшим колегам по волонтерському цеху. Навіть під час зустрічі маленькі волонтерки передали денну виручку Валерію Собчуку та Оксані Жмаці. Того ж дня віднесли свій заробіток і в волонтерський центр до Тетяни Демчук. Не оминають своїм благодійним внеском і активісток з приготування сухого борщу. Словом, намагаються підтримувати усі напрямки волонтерської ініціативи у Лановецькій громаді. І добре, що їх підтримують дорослі.

  Юні волонтери і волонтерочки, наймолодшій з яких 7 років, отримали іменні бейджики та подарунки від міської ради, сфотографувалися разом з міським головою та волонтерами. А наступного дня знову стали до роботи.

  Наші діти — приклад деяким дорослим — не втомлюватися, не зупинятися, не зневірюватися. Вони стали старшими не за віком, а своїми вчинками, свідомою позицією. Якщо наші юні волонтери і волонтерки сьогодні такі відважні та активні, то на них можна буде розраховувати і в зрілому віці.

  З таким поколінням Україна непереможна!

Наталя ГАМЕРА

Фото Анатолія РУДНІЦЬКОГО