Пісня кріпить дух: у Ланівцях втретє відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ

  З ініціативи працівників культури Лановецької громади і ГО «Лановеччина духовна» біля Культурного центру Єловицьких у неділю, 7 серпня, відбувся благодійний концерт на підтримку воїнів ЗСУ.

  Учасники ярмарку, який в цей день проходить у місті, мали можливість слухати чудові пісні, патріотичні і ліричні, сумні та бадьорі – про Україну, героїзм наших захисників, переживання матерів, віру в непохитність воїнів і перемогу над лютим ворогом.

  Виступали вже знані у районі аматори пісенного мистецтва і юні таланти. Серед них – вокальний дует Будинку культури у складі Світлани Вегери і Тетяни Філюк, дует «Оберіг» (Валентина Колесник і Сергій Харчишин), до якого приєдналася й Іванна Красюк; соліст БК Богдан Андрійчук. Дуже зворушливими були пісенні твори Катерини Романюк, студентки Тернопільського музичного училища; Ольги Костишин, викладачки Лановецької музичної школи. Не вперше виступила перед ланівчанами та гостями міста Соломія Довгалюк, випускниця Білозірської школи, та сестри Сніжана й Роксоляна Кузьменюки із Юськовець.

  Ведуча концерту Алла Сливчук запрошувала активно підтримати мету цього благодійного заходу, який проходив уже втретє. Під час першого концерту, який організували ще в квітні, було зібрано 8030 грн. Спрямували їх на придбання військового спорядження. 11 тис. грн, зібраних на другому благодійному концерті, використали на матеріали до маскувальних сіток, виготовлення сухого борщу і як внесок для придбання тепловізора бійцям 115-ї бригади ЗСУ. На цей раз пожертв було 7750 грн, які також підуть на потреби українських захисників.

  А пісня підтримує дух наших земляків і робить свій вклад у перемогу над російськими окупантами.

Марія РОМАНЧУК