icon clock31.10.2020
icon eye1075
ЛАНОВЕЧЧИНА

ВОЛЕВИЯВЛЕННЯ НА ЛАНОВЕЧЧИНІ

БОРСУКІВСЬКУ ОТГ ОЧОЛИТЬ РОМАН КУХАРСЬКИЙ

За попередніми даними, із двох претендентів на голову Борсуківської ОТГ мешканці громади віддали перевагу підприємцю Роману Кухарському. Із незначним відривом йому програв чинний очільник Борсуківської сільської ради Іван Друзь.
Нагадаємо, Борсуківську об’єднану територіальну громаду, до складу якої входять села Нападівка, Борсуки, Синівці, Борщівка, Передмірка, Великі Кусківці, відповідно до законодавчих новацій у сфері децентралізації тепер підсилили селами Чайчинці, Снігурівка, Мала Снігурівка та Піщатинці (із сусідньої Шумщини).
Офіційні дані результатів голосування на виборах у Борсуківській громаді за голову ОТГ та список депутатів оприлюднить сільська виборча комісія у наступному номері “Голосу Лановеччини”.

ЖИТЕЛІ ЛАНОВЕЦЬКОЇ ГРОМАДИ ВДРУГЕ ОБРАЛИ ГОЛОВОЮ РОМАНА КАЗНОВЕЦЬКОГО

До виборів 25 жовтня 2020 року Лановецька ОТГ об’єднувала місто Ланівці, села Волицю, Малі Кусківці, Оришківці, Краснолуку, Якимівці, Татаринці, Юськівці, Загірці, Михайлівку. Відповідно до закону про децентралізацію, до Лановецької ОТГ доєднали села Лановецького району, які не входили до жодної з громад (окрім Карначівки і Шилів, жителі яких виявили бажання приєдналися до Збаразької ОТГ). Ще одна новація децентралізації у нашому регіоні — це приєднання Лановеччини до складу Кременецького району відповідно до Постанови Верховної Ради України “Про утворення та ліквідацію районів” від 17 липня 2020 року № 807-ІХ.
Таким чином, на виборах 25 жовтня ми обирали голову ОТГ, за відкритими партійними списками депутатів до Лановецької міської, Кременецької районної та Тернопільської обласної рад. З неофіційних джерел стало відомо, що до Лановецької міської ради проходять представники 6 партій: Європейська Солідарність, “За майбутнє”, “Свобода”, “Слуга народу”, “Батьківщина” та “Добрий Самарянин”.
Із значним відривом від своїх чотирьох суперників за кількістю голосів виборців перемогу здобув чинний міський голова Роман Казновецький. За неофіційними даними, його найбільше підтримали містяни та жителі сіл, що входили до попереднього складу Лановецької ОТГ.
Офіційні результати виборів до місцевих рад “Голос Лановеччини” опублікує у наступному випуску, як і список депутатів до міської ради.
Вітаю народних обранців у новій команді творців добробуту Лановеччини і запрошую до співпраці. Вважаю, що будь-яка дієва активність заслуговує бути оприлюдненою на сторінках місцевого друкованого видання. Як показала практика, відкрите висвітлення діяльності влади дає можливість людям проаналізувати й оцінити реально пророблену роботу та підготовку до неї, а не з чуток робити висновки.
За новим законодавством голова громади має повноваження призначати старост. Претенденти, які балотувалися на голову ОТГ у Ланівцях, як на мене, не менш достойні, аніж переобраний мер Р.Казновецький, або ж чимало кандидатів у депутати, тож могли б очолити села, де люди їх найбільше підтримали. Таким чином, матимуть можливість реалізувати свої передвиборні програми сповна. Слово — за очільником і переможцем виборів.

Автор: Наталя ГАМЕРА.