icon clock15.08.2020
icon eye429
ЛАНОВЕЧЧИНА

Василь БАДИЩУК: “Рушійною силою розвитку села є його мешканці”

  9 серпня в селі Грибова відбулась перша зустріч голови районної державної адміністрації Василя Бадищука із циклу «Діалог без обмежень» з місцевою молоддю та мешканцями навколишніх сіл.

  В активному спілкуванні час пройшов непомітно.

  Василь Бадищук розповів про мету та цілі зустрічей, які повинні пройти у серпні по всьому району. Голова РДА наголосив, що сьогодні влада формується знизу, від найменшої громади, до верху — загальнодержавної. Тому рушійною силою розвитку села є його мешканці. А вже у реалізації ЇХНЬОЇ ініціативи, при потребі, допомагає місцева влада, і далі по вертикалі…

  «Сьогодні ми зібрались тут, щоб розповісти про актуальні перспективи соціально-економічного розвитку населених пунктів у сільській місцевості, можливості ведення малого та середнього бізнесу, створення нових робочих місць», — зазначив очільник району.

  Конструктивний діалог у місцевих мешканців вийшов з директором департаменту агропромислового розвитку Тернопільської обласної державної адміністрації Володимиром Стахівим з питання створення і розвитку сільськогосподарської обслуговуючої кооперації та фермерських господарств, їх фінансової підтримки.

  Власним досвідом поділився Михайло Музичук. Голова сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Дари Лановеччини» із села Борсуки розповів про тонкощі ведення господарства у СОК.

  Дохідливо та зі знанням справи проінформувала про сучасну молодь на ринку праці Світлана Філюк — директор Лановецької районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості.

  Заохочувала до вступу на контрактну службу у ЗСУ заступник голови райдержадміністрації Тетяна Важельська.

  Завершенням конструктивного діалогу стало тісне спілкування та частування на польовій кухні громадської організації «Тернопільський козацько-десантний, екологічний осередок ім. Дмитра (Байди) Вишневецького».

Фото Андрія СТАНЬКО.

За інформацією Лановецької районної державної адміністрації.