icon clock01.05.2020
icon eye2104
ЛАНОВЕЧЧИНА

Василь БАДИЩУК: “У МОЄМУ СЛОВНИКУ НЕМАЄ СЛОВА “НЕМОЖЛИВО””

  Відповідно до розпорядження Президента України від 14 квітня, керівником Лановецької райдержадміністрації призначено Василя Ігоровича Бадищука.

  Довідково: Василь Ігорович Бадищук народився 5 березня 1980 року в селі Чайчинці Лановецького району. В школу пішов вже у Ланівцях. Закінчив Лановецьку ЗОШ №1 І-ІІІ ст. у 1997 році з золотою медаллю.

  Потім було навчання в Терно-пільському державному технічному університеті імені Івана Пулюя та диплом магістра з відзнакою. Рішенням Президії Вищої атестаційної комісії України від 11 травня 2006 року Бадищуку Василю Ігоровичу присвоєно науковий ступінь кандидата технічних наук зі спеціальності «матеріало-знавство».

  З 2002 року Василь Ігорович поєднував наукову діяльність із роботою на посаді лаборанта кафедри технології машинобудування, інженера І категорії з комп’ютерних мереж кафедри комп’ютерно – інтегрованих технологій, старшого викладача цієї ж кафедри. У 2007-му В.Бадищук уже працював доцентом кафедри.

  З 16 квітня 2020 року Василь Ігорович Бадищук приступив до виконання обов’язків голови Лановецької районної державної адміністрації.

  Мета новопризначеного голови на посаді керівника району, першочергові напрямки в роботі та інше – про це читайте у бліц-інтерв’ю.

  – Що спонукало до прийняття рішення очолити райдержадміністрацію Лановеччини? Мета на посаді голови РДА?

  – Це не просте для мене рішення. Але це рішення було мотивовано бажанням змін. Освіта та життєвий досвід підказали мені, що я можу активними діями особисто покращити життя моїх земляків на моїй рідній Лановеччині.

  – Першочергові кроки. Що насамперед хотіли б змінити?

  – Серед своїх першочергових кроків я би виділив два напрямки: кроки, пов’язані з короткою та довгостроковою перспективою.

  Серед короткострокових кроків особливим є розвиток і покращення стану районної лікарні, яка в умовах пандемії вкрай потребує дооснащення медтехнікою, покращення умов перебування пацієнтів, особливо в інфекційному відділі, який є одним із небагатьох інфекційних відділів боксового типу у нашій області.

  У довгостроковій перспективі щодо районної лікарні, то ми плануємо залучити гранти і донорські організації із постачання медтехніки і медзасобів. Розглядається також необхідність покращення матеріально-технічної бази, як ремонт і впровадження енергозберігаючих заходів для будівель лікарні. Вже зараз робоча група розпочала роботу із залучення медичних ліжок до інфекційного відділу. В подальшому, враховуючи реформу медицини, ми плануємо винести не обговорення питання створення на базі частини лікарні окремого лікувального напрямку або центру реабілітації учасників ООС за рахунок обласного фінансування.

  Стосовно головних довгострокових пріоритетів, то варто виділити пріоритет щодо створення робочих місць та активізації економіки району. Економіка нашої держави зараз переживає не кращі часи, як і район. Але наше завдання зараз закласти основу для подальшого розвитку кооперативів різного напрямку, зокрема, молочного та овочівницького. Для цього в районі є необхідні ресурси у вигляді молочного стада і розвинутого овочівництва в окремих селах.

Довгостроковою перспективою для нас є залучення інвесторів у район. Для цього будуть мобілізовані всі ресурси, починаючи від створення доступного інвестиційного паспорта району і до створення окремого інвестиційного відділу у районній адміністрації, який буде займатись наданням практичної допомоги щодо залучення міжнародних інвестицій та допомоги національному бізнесу у започаткуванні власної справи на Лановеччині.

  Розпочато роботу із Посольством Європейського союзу із залучення гранту для розвитку агропромислового комплексу району.

  Надважливим кроком для нас є пошук невикористаних резервів економічного розвитку району. У зв’язку із цим я особисто контролюю питання, що надходять від підприємців стосовно усунення перепон в започаткуванні і розвитку бізнесу.

  Знаю, що у кожному селі є небайдужі громадяни, які можуть взяти участь у створенні громадських організацій при підтримці сільського голови. Громадська організація є воротами, через які в село може зайти благодійне фінансування на освіту, охорону здоров’я чи інші соціальні потреби.

  Вже розпочато роботу із відновлення співпраці із Молодіжною радою при РДА. Вважаю, що молодь необхідно слухати, молодь – це джерело сучасних ідей. Одним із напрямів, за яким вже розпочато роботу з подачі Молодіжної ради, є сучасний екологічний проект з попередження і контролю над підпалами сухої рослинності.

  Окрім роботи з молодим поколінням, планую створення ради Старійшин для використання цінного досвіду і мудрих порад.

  Це базові питання, від вирішення яких будуть залежати наші подальші кроки.

  Стосовно відносин із громадськістю, то відмічу основне гасло: голова Лановецької районної держаної адміністрації відкритий до спілкування з жителями району, підприємцями, представниками громадських організацій, працівниками підприємств і профспілками, релігійними громадами. Хочу змінити встановлену практику закритості і справді дослухатись до думок громадськості, для чого планую покращити взаємне спілкування шляхом використання сучасних засобів комунікації, а також буду завжди чекати у своєму кабінеті бажаючих допомогти у розвитку нашого району.

  – Що із позитивної практики попередників плануєте продовжувати?

  – Цілі, поставлені попередниками, будуть збережені і доопрацьовані. На нас лежить обов’язок довести розпочату роботу, яка принесе користь жителям району. Зміниться, проте, перелік засобів і методів досягнення поставлених цілей. Бо до цілі можна йти різними шляхами, використовуючи різні методи.

  – Як оцінюєте реформу децентралізації на Лановеччині? Що хотіли б змінити, внести поправки, чи все влаштовує?

  – Один район – одна громада – це моє бачення. Ввважаю, що лише тоді можливий розвиток і міцність громади, а не бюджет проїдання. У децентралізації важлива не кількість, а якість.

  – Ваше життєве кредо?

  – Життєвим кредо для мене є вислів Наполеона Бонапарта: «У моєму словнику немає слова «неможливо»».

  – Дякую за спілкування. Бажаю успіхів. І нехай усе неможливе у Вашій роботі буде можливим!

Спілкувалася Наталя ГАМЕРА.