icon clock06.04.2021
icon eye707
ОСОБИСТОСТІ

В пріоритеті верещаківлянки Оксани Комар – «жива» їжа

Здоров’я — основа основ. Останніми роками ця тема чи не найактуальніша серед людей. Якщо зробити аналіз запитів, що користувачі найчастіше задають у всесвітній інтернет мережі «Googlе», то питання: «як зберегти здоров’я і укріпити свою імунну систему?» — на першому місці. Декілька років тому цією темою зацікавилася верещаківлянка Оксана Комар. Після тривалих пошуків корисної інформації, знайомств з цікавими людьми, обрала свій шлях до здоров’я, що, на її думку, напряму залежить від того, як і чим харчуємось. Вона переглянула раціон, змінила вміст своєї тарілки, куди ввела побільше «живої» їжі, мікрозелені, овочів, фруктів, вітамінних смузі, коктейлів з дикоросами, натомість відкинула некорисне та шкідливе.

Оксані Комар — 34. Її шлях до здорового життя розпочався з бажання позбутися хронічних хвороб, які з раннього дитинства не давали спокою. Спочатку практикувала оздоровче голодування за методикою Марві Огаян. Всього за сім днів жінці вдалося позбутися хронічних ангін, тонзилітів, ларингітів. Тоді прийшло розуміння того, наскільки важливо очищати організм від шлаків, токсинів та дбати про здоров’я товстого кишківника. Оксана називає його «другим мозком», позаяк там живе більше бактерій (3 – 4 кг), ніж є клітин у нашому тілі. Практично відмовилася від рафінованих продуктів, сосисок і копченостей, фабричних виробів, що містять барвники і консерванти, газованих напоїв, адже вони закисляють організм, сприяють росту патогенної мікрофлори, грибів, вірусів, паразитів. До речі, співрозмовниця зазначає, що коров’яче молоко можна замінити альтернативним рослинним — мигдалевим, конопляним, маковим, гарбузовим, отримуючи від нього лише користь: «Готувати таке молоко дуже просто, — ділиться рецептом, — на ніч потрібно замочити зернята. Вранці все це ретельно збити блендером і процідити».

Важливу роль в житті родини Комарів відіграє вода. Позаяк людський організм на 80 відсотків складається з води і споживання достатньої кількості цієї рідини забезпечує хорошу роботу всіх органів та систем. Кожен ранок Оксана розпочинає з води, яку збагачує подрібненими коралами з Японського моря, додає кишеньковий фільтр — мінеральну композицію Корал-Майн. Виходить водичка курортного зразка — біодоступна, слаболужна, збагачена макро-і мікроелементами (більше 70), що очищає організм і дає енергію.

За чотири роки верещаківлянка перепробувала безліч методик, практик, харчових експериментів, в результаті обрала для себе найоптимальніші, що допомагають кожен рік покращувати здоров’я, тримати організм в тонусі.

Мікрозелень, проростки, дикороси – вітамінна бомба

Із 300 дієт, що існують у світі, жінка не притримується жодної, але старається, щоб на тарілці було якомога більше кольорів, корисної їжі, фруктів та овочів з домашньої грядки і садка. Важливу роль у гармонійному харчуванні Оксани відіграє мікрозелень, проростки, дикороси, адже вважає їх безцінним скарбом вітамінів та поживних речовин:

— Взимку наш організм потерпає від нестачі вітамінів. Тож мікрозелень — відмінне вирішення проблеми. Модну і дорогу мікрозелень вирощуємо в домашніх умовах. Для цього купуємо спеціальні лляні коврики, де сіємо горох, люцерну, редиску, капусту, амаранту. Її додаємо до салатів і коктейлів, — розповідає.

Проростки у своєму раціоні використовує також уже декілька років. Адже вміст вітамінів у пророслих рослинах збільшується у багато разів, а їхнє споживання сприяє виведенню шлаків і токсинів, насичує організм великою кількістю мікро- і макроелементів. Оксидантна активність, що відповідає за нашу молодість, часто в сотні разів вища, ніж у звичайних злаках і рослинах, якими харчуємося. У весняно-осінній період Оксана пророщує очищений соняшник, гречку, маш, овес, нут, льон та ін. Зерно замочує на ніч, вранці воду зливає, розкладає тоненьким шаром і накриває вологою марлею. За день, два, проростки прокльовуються та готові до споживання. Їх додає в коктейлі, салати, десерти і соуси. До речі, для заправок салатів використовує сиродавлені олії — лляну, гарбузову, конопляну, рідше оливкову та соняшникову.

Весна — час збору дикоросів, вони поживні та енергетичні. У своєму садку верещаківлянка збирає мокрицю, снить (яглицю), медунку, кульбабу, кропиву, липу. З дикоросів готує зелені коктейлі. Для цього все зібране разом з водою збиває блендером, проціджує, додає банани, ківі, яблука, льон, ягоди. Взимку практикує смузі з морожених ягід, горіхів та пророщених зерен.

Оксана разом з чоловіком Юрієм виховують двійко дітей: 8-річного Данилка і 2-річну Яринку. Як і кожні батьки хочуть, аби їхні домочадці росли здоровими. Тож власним прикладом намагаються привчити їх до корисної їжі, хоч, зізнається, це непросто, але можливо. Відтак, дітей заохочує куштувати мікрозелень, вони залюбки п’ють воду, трав’яні чаї (до речі, трави збирає власноруч), свіжовичавлені соки, бо це приносить найбільшу користь організму. З Данилком доводиться вдаватися до хитрощів, додавати корисну їжу до улюбленої, щоб хоч мінімум вітамінів отримував. Наприклад, кропив’яні та шпинатні зелені млинці з сиром і кропом хлопчику йдуть на «ура».

А ще жінка з власного досвіду радить двічі на рік проводити антипаразитну програму для того, щоб позбутися непроханих гостей в організмі. Використовує кору мурашиного дерева, листя чорного горіха, екстракт часнику, ефірну олію чайного дерева. Також для очистки організму сім’я використовує програму «Коло-Вада», розроблену науковцями Коралового Клубу, мають чудові результати.

Ось такі прості секрети здоров’я родини Оксани Комар. Завдяки їм жінці вдалося позбутися багатьох недуг, підвищити імунітет і покращити самопочуття, досягнути у плані здоров’я результату, про який колись лише мріяла. Сьогодні про це залюбки розповідає на своїй сторінці у facebook і доводить, що здоров’я можна повернути, потрібне лише бажання і трішки праці над собою.

Олеся МЕЛЬНИЧУК.