icon clock16.07.2019
icon eye219
ЛАНОВЕЧЧИНА

ДЕЛЕГАЦІЯ З НІМЕЧЧИНИ – У ЛАНОВЕЦЬКІЙ ОТГ

  Під час своєї 39-ї поїздки на Лановеччину волонтери Червоного Хреста міста Лінген зустрілися з міським головою Романом Казновецьким, колегами з районного Товариства Червоного Хреста, побували у центральній районній лікарні, Лановецькій школі №2, інклюзивно-ресурсному центрі, редакції газети «Голос Лановеччини» і, звісно, в Юськівцях, адже саме звідси бере початок ця міжнаціональна дружба, що триває вже 28 років.

  У ході зустрічі в міській раді німецькі друзі розповіли про благодійну мету свого чергового візиту, обговорили перспективи подальшої співпраці, відзначили позитивні зміни, що відбулися на території Лановецької ОТГ. І, традиційно, обидві сторони обмінялися подарунками.

  З робочим візитом відвідали лінгенці Лановецьку ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, де із директором Володимиром Рубцем окреслили можливість співпраці між школами. В інклюзивно-ресурсному центрі, який знаходиться на базі цієї школи, поділилися досвідом впровадження інклюзивної освіти в Німеччині, а також активно цікавилися таким досвідом в Україні та в нашій громаді. На згадку про зустріч німецькі волонтери передали спеціалізоване обладнання для сенсомоторного розвитку дітей –бізіборд, який власноруч з дерева виготовив активний пенсіонер.

 Для амбулаторії загальної практики сімейної медицини села Юськівці лінгенці передали медичне устаткування.