icon clock14.11.2020
icon eye323
ЛАНОВЕЧЧИНА

День української писемності та мови у Загірцівській школі

  9 листопада, в день пам’яті преподобного Нестора-літописця, основоположника давньоукраїнської писемності, в Україні відзначається державне свято — День української писемності та мови. Цього року в Загірцівській школі тематичні заходи пройшли під гаслом «Мова — душа народу».

  Розпочався святковий день із написання учнями 5-9 класів і вчителями ХХ Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності, після завершення якого роботи були відправлені в Київ для перевірки.

  Другокласники разом із вчителькою Т.П.Гайковою створювали малюнки, відгадували загадки, писали вислови про мову та створювали фотобутафорію «Бринить-співає наша мова, чарує, тішить і п’янить…». 

All-focus

  Для учнів 5 і 8 класів було проведено мистецький захід «Без мови немає народу, як сонця — без сяйва й тепла»; про тернистий шлях української мови розповідали учні 9 класу, а семикласники  репрезентували літературну композицію «Люби, вивчай і знай рідну свою мову!».

All-focus

  Знання з рідної мови і літератури демонстрували учні 6 класу під час інтелектуально-пізнавальної гри-конкурсу «Мово українська, мово солов’їна». Команди «Мовознавці» та «Словограй» змагалися у конкурсах «Візитівка», «Редактор», «Вгадай фразеологізм», «Словникар», «Вірш і пісня» та інших. Перемогу здобула команда «Словограй», але усі залишилися задоволені, адже не тільки покращили свої знання з української мови, але й отримали солодкі призи. 

  Цікаво і пізнавально організували та провели заходи вчителі української мови і літератури Н.Ф.Маглюк  і О.В.Безбах.

 Олексій СЕРАФИМ, директор Загірцівської ЗОШ І-ІІ ст.