ЗА ДОСВІДОМ – У КРЕМЕНЕЦЬКУ АКАДЕМІЮ

  26 вересня вчителі трудового навчання та художньо-естетичного циклу Лановецького району взяли участь у педагогічній майстерні та засіданні мистецького клубу, що були проведені на базі Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім.Тараса Шевченка та Великобережецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Кременецького району. Організатори: вчитель трудового навчання Вишгородоцького ЗЗСО Микола Грудецький та вчитель мистецтва Москалівської ЗОШ І-ІІ ступенів Ольга Пенчук.           

  Цікавими і змістовними стали екскурсії в музей академії, музей фотографії, картинну галерею Ростислава Глувка, екскурсії, що провели викладачі академії Олександр Ємець та Валентина Шпак, Великобережецький літературно-меморіальний музей Ол.Неприцького-Грановського, Кременецький ботанічний сад.

  Зацікавилися присутні методикою використання САПР (Систе́ма автоматизо́ваного проектува́ння (САП або САПР) на заняттях трудового навчання, особливостями виховання школярів з використанням засобів декоративно-ужиткового мистецтва, використання Мооdl для створення проектів з трудового навчання, можливостями використання електронних конструкторів на заняттях, методикою використання соціальних мереж і мобільних додатків в організації самостійної роботи на уроках, формуванням ключових компетентностей школярів, необхідних для успішної самореалізації в суспільстві.

  Вчителі побувати у робочих майстернях академії: слюсарній, лозоплетіння, механічної обробки металу. Педагоги брали участь у майстер-класах, підготували викладачі вищого навчального закладу.

  Під час проведення зустрічі панувала доброзичлива, дружня атмосфера та позитивні емоції. Захід залишив у душі кожного педагога приємні враження та прагнення до інновацій та творчості.

Автор: Тетяна ПАНЬКІВ,

методист комунальної установи «Лановецький РМК».