icon clock30.04.2020
icon eye3876
ЛАНОВЕЧЧИНА

Звернення Лановецького міського голови Романа Казновецького

Шановна  громадо!

  Пандемія коронавірусу COVID-19 нахабно увірвалася у наші звичні життя та перекреслила чимало планів. Спершу ми спостерігали за нею у новинах, а сьогодні вона добралася і до нас у Лановецьку громаду. Чимало людей не вважають пандемію проблемою, ігноруючи її та називаючи “звичайним грипом”, проте це жодним чином не зменшує її поширення, а навпаки – сприяє.

  Міська рада намагається протистояти пандемії у міру власних сил – ми ввели певні заборони на території громади, дезінфікуємо під’їзди багатоквартирних будинків, вулиці та дитячі майданчики, проводимо індивідуальні бесіди зі священнослужителями, старостами сіл, підприємцями. Але часто все це нівелюється самими мешканцями та відвідувачами громади, які, порушуючи правила карантину, ходять вулицями, утворюють масові скупчення та не дотримуються соціальної дистанції.

  Сьогодні абстрактне число кількості хворих стосується нас усіх, адже COVID-19 уже поруч і, на жаль, ми усі перед ним рівні. Так, здорові молоді люди, імовірно, перенесуть хворобу у легкій формі, але не забуваймо, що поруч із нами живуть наші батьки, бабусі та дідусі, старенькі сусіди та люди із хронічними захворюваннями. Сьогодні ми робимо вибір не лише на користь власної безпеки, а й безпеки близьких людей. Ми можемо захистити громаду та родину від вірусу лише неухильно дотримуючись правил карантину. Ця біда спільна для кожного з нас і лише разом ми зможемо її подолати!

  Тож закликаю вас залишатися вдома, зберігати спокій та не втрачати людяність перед обличчям пандемії! Після завершення карантину ми усі пишатимемося своїми лікарями, вчителями, продавцями та усіма тими, хто працював попри все. А ще ми пишатимемося самими собою через те, що об’єдналися та гідно пройшли це випробування.

Міський голова Роман КАЗНОВЕЦЬКИЙ.