КАРАТЕ У ЛАНІВЦЯХ – 2 РОКИ!

У своєму першому матеріалі про таке ноу-хау, як карате у Ланівцях, ми писали у 2018 році, в якому йшлося, що карате направлено на формування характеру, покращення поведінки, культивує скромність, але воно не гарантує всього цього (Ясухіро Канасі). Отож, у червні секції бойового мистецтва у Ланівцях — два роки! За цей, здавалося б, чималий проміжок часу спортсменам вдалося стати чемпіонами України, переможцями відкритих турнірів Рівненської області, змагань, організованих іншими спортивними клубами. Ми пройшли шлях від представлення Хмельницької області до формування власної команди та власного представництва. Нас запрошують і чекають, а це не може не радувати. Карантин, звичайно ж, зачепив і спортивну галузь теж, адже в травні цього року ми готувалися виступити на Чемпіонаті України та Світу, однак змагання відтермінували. Тепер наші тренування відновлено, ми інтенсивно працюємо для того, щоб надолужити втрачене.

Сьогодні окремим блоком хотілося б розповісти про найголовніших людей — учнів секції — діти від 6 років і до 16+. Це цілеспрямовані, активні, наполегливі, старанні, відповідальні та неповторні хлопці й дівчата, які вирішили стати кращими. Карате — це не просто вміння битися і тим самим демонструвати цілому світу свою перевагу чи зверхність. Ні, радше навпаки — це філософія та виховання, які навчають швидше таким істинам як: «Найкраща бійка та, що не відбулася», тож і не дивно, що діти вивчають такі розділи як ката та шобу-куміте, тобто техніка дихання та бій із тінню, де не дозволяється нанесення реальних ударів. І, повірте, наші діти вміють це і вміло демонструють.

Успіх дітей — це велика праця тренера Володимира Попенка, який, живучи в Ямполі, п’ять разів в тиждень приїжджає в Ланівці і навчає, не переслідуючи матеріальні блага. Тренер і учні — це основа команди «Сінай» Лановецького району, які склали гідну конкуренцію іншим школам карате. Наші учні двічі на рік проходять атестацію у голови Рівненського обласного осередку федерації джундокан України Анатолія Гріака, здаючи своєрідні іспити і не тільки спортивного напрямку. Ми — не просто секція карате, ми — команда, яка заявила себе вже на цілу Україну і яка готова боротися та вчитися. Вітаю, дорогі батьки та діти, з нашим маленьким та результативним ювілеєм. Попереду ще більше роботи, тож вперед — до перемог!

Автор: Сніжана КРЕЩУК.