icon clock16.10.2019
icon eye372
ЛАНОВЕЧЧИНА

КМІТЛИВИЙ РЯТУВАЛЬНИК

  Влітку, коли сонечко добряче пригрівало, Максимко Кирея з Грибови із товаришем вирішили податися до річки “Горинь”, прихопивши з собою вудочки. Хлопчикам-одноліткам було лише по десять років. Рибалка виявилася вдалою,  було весело. Жартома побились об заклад – хто більше упіймає риби, той і виграє.

  Біля річки росла верба. У Максимкового товариша промайнула думка вилізти на верхівку дерева і закинути вудилище якнайдалі від берега. Але тільки виліз, ноги підкосились і він вмить опинився у річці. Вода підхопила хлопчину і чимдуж понесла його від місця падіння. Вхопившись за якусь лозину, що стирчала з води, злякано кликав на допомогу.

  Максимко теж перелякався… Хотів зайти у воду і подати руку, але не вмів плавати. Тож вирішив покликати на допомогу когось із дорослих. Хлопчик вмить сів на велосипед і щодуху помчав за батьком свого товариша.

  Завдяки тому, що Максимко не розгубився, життя кращого друга було врятовано.

  Цей сміливий вчинок, що є прикладом для інших дітей, та й дорослих також, не залишився поза увагою дирекції Грибівської школи, де навчається маленький герой. Вчителі й учні пишаються хлопчиком, а на шкільній лінійці йому урочисто вручили грамоту за мужність і  відвагу.

  Автор: Мирослав КОЛОМІЙЧУК.

  На фого автора: Максимко Кирея.