icon clock25.02.2020
icon eye1844
ЛАНОВЕЧЧИНА

ЛАНОВЕЦЬКІ КАРАТИСТИ – ФАВОРИТИ РІВНЕНЩИНИ

  Друге правило Доджо Кун, етично-морального кодексу годзю-рю карате, говорить: «Тренуйтеся, зважаючи на свої фізичні можливості». І вже більше півтора року юні каратисти із Лановецького району вивчають техніку бойового мистецтва – карате. Секція у Лановецькому районі діє з червня  2018 року і зараз тут налічується близько ста учнів, які вивчають догми спортивної боротьби. Відступаючи від статистичного блоку, акцентуємо увагу на тому, що цієї неділі, 23 лютого, у м. Рівне відбувся Відкритий Чемпіонат та Першість Рівненської області з годзю-рю карате та кобудо серед дітей, юнаків, юніорів та дорослих. Серед 6 команд, 187 учасників, участь брала і команда «Сінай» Лановецького району Тернопільської області із 23 спортсменів. До слова, раніше ланівчани були у складі СК «Патріот» смт. Ямпіль Хмельницької області. Тепер же з гордістю дебютували від Лановеччини і, за словами голови Федерації карате Рівненської області Анатолія Гірака, стартували гідно, за що й отримали друге загальнокомандне місце.

  Важким був цей день і для дітей, і для батьків: діти – боролися протягом 13-ти годин важко, травматично в певній мірі, однак результативно, а батьки з нетерпінням чекали біля телефонів в очікуванні дзвінків та новин. Як підсумок титанічної праці тренера Володимира Попенка, зусиль батьків і, головне, прагненню, мотивації та юних каратистів – у першу нашу спортивну скарбничку потрапило відразу 19 золотих, 21 срібна та 17 бронзових медалей. Свої (для когось перші, а для інших чергові) бої провели: Павло Коб’юк, Юрій Рижак, Олександр Войцещук, Поліна Вегера, Данило Крещук, Богдан Дорановський, Артем Бурик, Данило Шабан, Максим Бельма, Ірина Обуховська, Вікторія Цебрій, Катерина Кушнірук, Аня Гнатюк, Ілля Трофимчук, Максим Черній, Катерина Кондрацька, Анна Войцещук, Андрій Шабан, Ярослав Демчук, Олександр Сліпчун, Андрій Козак, Ілона Крук, Владислав Куза.

  Важливо зазначити, що жоден наш спортсмен не приїхав без нагороди, що ще раз доводить, що ми – команда, яка і надалі буде «продовжувати наполегливо тренуватися» (8 правило Доджо Кун).

  Хочеться висловити щиру вдячність, перш за все, тренеру Володимиру Попенко, який щодня, долаючи відстань від Ямполя до Лановець, приїжджає і навчає дітей філософії бойового мистецтва, яку вони практикують не лише на татамі, а й у повсякденному житті. Спасибі і батькам, які відважилися та віддали дітей на секцію карате, – за ваше терпіння, розуміння, матеріальні затрати та підтримку ініціатив тренера. Однак, найбільша вдячність дітям за наполегливість, мужність, витривалість, силу духу. Так тримати, Лановеччино. Попереду ще більше роботи, адже планку ми поставили високу!

Автор: Сніжана КРЕЩУК.