На Тернопільщині активізувались шахраї-псевдоподатківці

У лютому в обласному центрі та районах Тернопільщини активізувались шахраї. Вони злочинним шляхом намагаються заволодіти коштами суб’єктів підприємницької діяльності.

Зловмисники телефонують посадовим особам суб’єктів господарювання з телефонних карток мережі стільникового зв’язку і, представляючись службовими особами Головного управління ДПС в області чи їх довіреними особами, шахрайським методом вимагають кошти для залагодження так званих перевірок, надання матеріальної допомоги чи на якісь інші нагальні потреби.

Зазвичай, такими діями займаються «телефонні аферисти» та особи, які відбувають терміни ув’язнення.

Ось частина телефонних номерів шахраїв: 095-606-53-18; 050-834-56-87; 095-047-93-61; 063-42-13-730; 073-14-24-939; 097-82-85-958; 073-096-25-72.

Здебільшого, завдячуючи пильності свідомих громадян та суб’єктів підприємницької діяльності, такі афери свого втілення не знаходять. Проте, як свідчить практика, на жаль, частина громадян та СГД все ж таки ведуться на такі афери і надають кошти злочинцям. Своїми діями злочинці, представляючись службовими особами податкової служби, в очах громадськості кидають тінь та негативно впливають на честь і ділову репутацію працівників Державної податкової служби в цілому.

Тому вкотре нагадуємо, що службові особи Головного управління ДПС у Тернопільській області, його структурних підрозділів жодних вказівок збирати гроші від свого імені чи від імені довірених осіб не давали та давати не можуть.

Тож наполегливо радимо бути пильними та обачними, не вірити сумнівним пропозиціям та ретельно перевіряти інформацію.

У зв’язку з вищевикладеним, звертаємось до небайдужих громадян та суб’єктів підприємницької діяльності Тернопільщини про відомі факти таких неправомірних дій негайно повідомляти до місцеві органи Національної поліції задля встановлення та документування осіб, які причетні до шахрайства.

Головне управління ДПС у Тернопільській області.