icon clock22.05.2020
icon eye644
ЛАНОВЕЧЧИНА

ПЕРВІСТКИ ЗАГОТІВЛІ

  Цей високосний рік важкий не тільки лиходієм корона-вірусу, а й погодніми умовами, особливо для хліборобів. Та, не зважаючи на це, в ПСП агрофірма «Горинь» розпочалась відповідальна пора заготівлі кормів для зимово-стійлового періоду утримання худоби. Для цього у господарстві підготовлено необхідну сучасну, продуктивну, з високою потужністю кормозбиральну техніку.

  Першим взявся до роботи меха-нізатор Віталій Гринюк, викосивши 300-гектарну площу кормового жита. Вслід за ним – валкувати у рядки колеги Ігор Кривогубець, Михайло Ліщук, Степан Бригадир, Степан Кирея.

  Вже близько двох десятків літ механізатор Андрій Чечотка кормозбиральним комбайном «Ягуар» одним із перших відкриває сезон заготівлі кормової поживи. Разом зі своїм помічником Іваном Іванчуком, до речі, з третього покоління механізаторської династії, та ще одним екіпажем іншого комбайна в складі Олександра Бригадира і його помічника Ігоря Шаблистого, заповнюють вантажівки водіїв Ігоря Волянюка, Андрія Сосни, Сергія Коваля,   Леоніда Фарини, Павла Кондрата. Нерозривний ланцюг по маршруту поле – кормовий двір веде до сінажної бетонної траншеї. Заготовлену масу в ній безперебійно ущільнюють важкими Джон-Дірами трактористи Василь Кухарчук та Василь Солонюк. Відповідальний за організацію техніки на заготівлі сінажу керівник тракторної бригади Сергій Наконечний зазначає, що на час цієї важливої роботи кормозаго-тівельники забезпечені гарячим харчуванням, побутовими умовами. І в цьому – запорука чіткого заготівельного процесу, високої продуктивності праці.

Автор: Григорій ВОЛЯНЮК.