Продукти, що очистять організм від шлаків і токсинів

  Очищення організму уже ввійшло в звичку багатьох людей, котрі стежать за здоров’ям й фігурою. Щоправда не кожен має час та можливість для проведення повноцінних оздоровчих курсів. Альтернативою може стати включення в раціон продуктів із цього списку.

Артишоки

  Вченими встановлено, що екстракт артишоків відмінно дренує печінку й нирки, що відіграють основну роль у очищенні організму від токсинів. Із листя й коріння артишоку виготовляють лікувальні настої, соки й відвари.

Яблука

  В яблуках міститься пектин, який ефективно виводить важкі метали й інші токсичні речовини з організму. Окрім цього, яблука допоможуть позбавитися глистів, деяких захворювань шкіри, допомагають у лікуванні циститу, попереджають виникнення негараздів з печінкою.

Мигдаль

  З а рівнем білків мигдаль практично ідентичний пісному м’ясу – майже 30%. Вітамін Е відмінно виводить токсини, зберігає красу та молодість. А ще кілька з’їдених горіхів мигдалю чудово відновлять сили, витрачені під час фізичних навантажень. Мигдаль попереджає розвиток багатьох недуг, зокрема онкологічних.

Лимон

  Лікарі рекомендують вживати сік лимона, додаючи його в склянку з теплою водою, цей напій тонзує печінку та серце. Окрім цього, попереджає утворення лужних каменів в нирках. Вітамін С, що в великій кількості міститься в лимонах, сприяє очищенню на зміцненню судинної системи огранізму.

Авокадо

  Глутатіон, що міститься в авокадо, зміцнює печінку та покращує її антитоксичні властивості, знешкоджуючи кілька десятків канцерогенів. Авокадо дієво знижує рівень холестерину і покращує насичення тканин киснем.

Капуста

  Клітковина, що міститься в капусті, добре виводить радіонукліди, токсини та знижує холестерин. А органічні кислоти у її складі налагоджують роботу кишківника, знешкоджуючи патогенну мікрофлору. Вкрай рідкісний вітамін U, що міститься в капусті, працює над загальною детоксикацією організму.

Буряк

  Чудовий очищуючий і омолоджуючий коренеплід. Буряк – справжня комора корисних вітамінів, мікроелементів та органічних кислот. Приміром, бетаїн, що в його складі, очищує печінку від токсинів, а харчові волокна прискорюють перистальтику й збалансовують мікрофлору.

Часник

 В часнику міститься аліцин, який виводить токсини та покращує стан білих кров’яних тілець. Часник має бактерицидні властивості, тому чудово справляється з застудою та ГРВІ. Курцям рекомендують вживати часник, адже він виводить нікотин з організму, відповідно полегшить період адаптації, якщо ви прагнете позбутися цієї шкідливої звички.

Журавлина

  Ягоди журавлини очищують організм від патогенних мікробів. Особливо корисна журавлина при циститах, уретритах, пієлонефритах, виводить пісок з нирок та сечового міхура, попереджає утворення ракових клітин. Окрім цього, журавлина – надійний засіб профілактики утворення тромбів.

Паростки брокколі

  Їх можна придбати в магазинах органічних продуктів або ж виростити на підвіконні. Звісно, вживати в їжу можна  й дозрілі суцвіття, однак у паростках корисних речовин, котрі борються зі хворобами серця та онкологією, значно більше.

Насіння кунжуту

  Його часто використовують в азіатській кухні, приміром, у приготуванні кунжутної пасти (тахіни), однак сезам, так ще називають кунжут, чудово смакує і в овочевих салатах. Вживаючи сезам, ви захищаєте клітини печінки від отруйного впливу алкоголю, антибіотиків і хімічних речовин.

Імбир

  Високий вміст вітамінів, амінокислот і ефірних олій у імбиру поліпшує травлення й стимулює утворення шлункових соків, що, в свою чергу, полегшує засвоєння їжі.

Круглий коричневий рис

  Будь-який рис є хорошим сорбентом, коричневий його сорт додатково збагачений вітамінами та білками, до того ж є гіпоалергенним.

  Фрукти

  Виокремити якийсь один фрукт й сказати, що ось він саме той, найкорисніший, дуже важко. Корисні всі фрукти. Головне обирати сезонні, вирощені натурально. Вони збагачені і вітамінами, і антиоксидантами, іклітковиною, й складними вуглеводами. Крім цього, жодні синтетичні мультивітаміни не здатні замінити  смак соковитої ароматної м’якоті стиглих фруктів: будь то абрикос, диня, яблуко, апельсин чи спілі ягоди малини-ожини.

Зелений чай

  Природній антиоксидант, є помірним сечогінним засобом, тож м’яко позбавляє організм від надлишку рідини, а катехіти, що містяться в нім, активізовують функціонування печінки.