Про списання заборгованості з Єдиного соціального внеску

  Кременецьке управління ГУ ДПС у Тернопільській області інформує, що Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо усунення дискримінації за колом платників» від 13.05.2020 р. №592-IX, з 3.06.2020 р. податковим органам надано право списання суми недоїмки, нараховані платникам ЄСВ з числа ФОП-загальносистемників та осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, за період з 1.01.2017 р., а також штрафи та пеня, нараховані на ці суми недоїмки, якщо такими платниками не отримано дохід (прибуток) від їхньої діяльності, що оподатковується ПДФО.

  Для цього обов’язково подають упродовж 90 календарних днів:

  – ФОП-загальносистемники — держреєстратору за місцем знаходженням реєстраційної справи ФОП заяву про держреєстрацію припинення підприємницької діяльності та до податкового органу — звітність з ЄСВ за 2017-2020 р., якщо вона не була подана раніше;

  – особи, які провадять незалежну професійну діяльність, — до податкового органу за основним місцем обліку заяву про зняття з обліку як платника ЄСВ та звітність з ЄСВ за період 2017-2020 рр., якщо вона не була подана раніше.