icon clock01.03.2020
icon eye2431
ЛАНОВЕЧЧИНА

СКАНДАЛЬНИЙ СПОРТЗАЛ – ЕПІЦЕНТР РОЗПОВСЮДЖЕННЯ ГРИБКА

  Повертаємось до теми про те, як у Лановецькій школі №1 встелили у спортзалі підлогу з цвіллю.

Фото з редакційного архіву.

  У п’ятницю, 21 лютого, на запит замовника ремонтних робіт — відділу освіти Лановецької ОТГ працівники Держпродспоживслужби здійснили лабораторні дослідження на предмет наявності у школі грибків. Того ж дня будівельники підрядної організації демонтували уражені пліснявою балки і вивезли їх.

  У четвер, 27 лютого, начальник Держпродспоживслужби в області В.Хомінець на плановій виїзній нараді у Ланівцях, окрім інших поточних питань діяльності очолюваної ним служби, оприлюднив результат проведених у школі №1 лабораторних досліджень. Він був позитивним: у спортзалі виявлено і на дерев’яній поверхні, і на стінах, а також у роздягальні, в суміжних класах — 5, 7 та 11-му — наявність пліснявих грибків. Натомість мікробіологічні дослідження повітря показали, що ні в класах, ні в спортзалі грибкової інфекції немає.

  Спеціалісти санітарної служби сказали, що під час ремонтних робіт були використані неякісні будматеріали, зокрема, деревина. Наголосили, що позбутися цвілі можна лише шляхом проведення дезінфекції всього приміщення навчального закладу (робота ця — у компетентності спеціальної служби). Більше того, в епіцентрі ураження — спортзалі — необхідно навіть оббити штукатурку і зробити капітальний ремонт. А потім здійснити обстеження повторно, аби переконатися, чи знищено збудника і чи правильно провели обеззараження (такі правила). Наразі у спортзалі працювати категорично заборонено.

  Оскільки, як запевняють медики, постійне вдихання спорів грибка провокує розвиток або загострення хронічних хвороб дихальних шляхів, алергії тощо, то тривале перебування у зараженому приміщенні небезпечне. Спеціалісти Держпродспоживслужби рекомендували якнайшвидше провести дезінфекцію.

Читайте також: “Як у Лановецькій школі №1 встелили підлогу з пліснявою”.

Автор: Наталя ГАМЕРА.