icon clock01.04.2020
icon eye4963
ЛАНОВЕЧЧИНА

СЬОГОДНІ — 58, ЗАВТРА — УДВІЧІ БІЛЬШЕ: ЯК ПРАЦЮЮТЬ ЛАНОВЕЦЬКІ ВОЛОНТЕРИ

Для медичних працівників лановецької районної лікарні та екстреної служби волонтери пошили й передали 58 захисних комбінезонів.

Це лише перша партія першого випробовувального для них дня. За словами власника салону штор у Ланівцях VR-TEXTIL Андрія Воронюка, налагодивши процес, вони вже за день можуть виготовити близько 120 комбінезонів. У майстерні активістів працюють семеро швачок — це Світлана Никитюк, Мирослава Кошетар, Таня Кирея, Поліна Тлуста, Таня Блажейчук, Надія Савченко, Лариса Андрійчук. Кроїти тканину Андрієві допомагають ініціатор цієї акції Валерій Собчук, а також Ігор Биць і Руслан Кошетар. Ентузіасти працюють на волонтерських засадах. Коли у вівторок передавали медикам, дехто з них одразу міряв, підказували, як ще удосконалити костюм, щоб було зручніше пересуватися в ньому.

Захисні щитки, рукавиці та комбінезони ми передали особисто працівникам рентгенкабінету, швидкої допомоги, приймального відділення, реанімації. Завтра шитимуть нову партію.
Ініціатива лановецьких активістів зацікавила багатьох і медиків, і волонтерів з різних регіонів України. Телефонували, просили навіть продати. Але ці речі не для продажу. Вони виготовлені за гроші небайдужих ланівчан і земляків з-за кордону, які зголосилися допомогти. Благодійність — не бізнес. А ще обов’язково — з любов’ю, як вказали на упаковці)))

Своєрідний звіт про використання спонсорських коштів, за які придбано засоби індивідуального захисту, а також тканину, ми подамо на сторінках газети “Голос Лановеччини”.
Наталя ГАМЕРА