icon clock14.07.2020
icon eye261
ЛАНОВЕЧЧИНА

Скільки коштів із бюджету Лановецької громади передали районній лікарні

  У 2020 році із бюджету Лановецької громади на лікарню передано 775 400 грн.

  Найчисельніші перерахування спрямовано на придбання предметів та матеріалів довгострокового користування (закупівля обладнання) — 460 тис. грн та на енергоносії — 100 тис. грн.

  Решту суми спрямовано на:

  – забезпечення препаратами інсуліну хворих на цукровий діабет — 88 тис. грн;

  – закупівлю засобів індивідуального захисту та медикаментів для надання медичної допомоги особам з підозрою на інфікування COVID-19 — 51 тис. грн;

  – надання транспортних послуг для підвозу медичних працівників на період карантину — 46,4 тис. грн;

  – для відшкодування в 2020 році пенсії за віком на пільгових умовах працівникам КНП “Лановецька центральна районна лікарня”, зайнятим повний день на інших роботах із шкідливими та важкими умовами праці — 20 тис. грн;

  – на фінансування зубопротезування та лікування зубів учасникам АТО — 10 тис. грн.

  Нагадаємо, що районна лікарня — це вторинна ланка медицини, що надає послуги профільних лікарів. Власником цієї установи є Лановецька районна рада. Зі сторони міської ради регулярно надається посильне співфінансування установи з бюджету громади. Так, у 2019 році з бюджету Лановецької громади на лікарню передано 974,4 тис. грн.

  Окрім цього, Лановецька міська рада забезпечує фінансування первинної ланки медицини у громаді — комунальне неко-мерційне підприємство “Лановецький міський центр первинної медико-санітарної допомоги”.

За інформацією Лановецької міської ради.