icon clock06.04.2020
icon eye1525
ОСОБИСТОСТІ

Тетяна ВОРОНЮК: «МОЄ ХОБІ – ВІДПОЧИНОК ДЛЯ ДУШІ»

  Ланівчанка Тетяна Воронюк талант до творчості у собі відкрила півроку тому. З того часу весь вільний час присвячує улюбленому заняттю. Навчилася поєднувати роботу (працює начальником відділу трудових відносин управління соціального захисту населення РДА) з домашніми справами і хобі. У техніці «джгутова філігрань» та інших виготовляє атрибути різдвяних, великодніх свят, обереги для дому, сувеніри та різноманітні композиції, використовуючи джгут, мішковину, фоаміран, атласні й мереживні стрічки, камінчики і гальку, загалом все, що потрапляє під руки. Виходить красиво і яскраво. Домовички, собачки, мишки, сніговики, мультяшні герої, різні декори, замки, грибочки, каруселі, квіти, декоративні писанки та багато іншого милують око та додають хорошого настрою.

  Тетяна з чоловіком Олександром виховують двох синів: старшому Сергієві 22 роки, а маленькому Єгорові – 5. Власне, народження молодшого сина й допомогло жінці розкрити у собі нове хобі. Про це пригадує так: «Єгорку народила в 40 років, і, як всі жінки, повністю присвятила себе дитині. Коли йому виповнився рочок, ми пішли в дитсадок, де у нашої виховательки було море ідей щодо оформлення групи. Завжди намагалася брати участь у такій творчій роботі і захоплювалась талантом Інни Віталіївни Рижак. Перша моя так звана робота – Сніговик. А в жовтні минулого року адміністрація дитсадка «Ромашка» оголосила своєрідний творчий конкурс, щоб заповнити віконні ніші. Ось тоді моя фантазія і розігралась…»

  Спочатку ланівчанка спробувала змайструвати замок, запозичивши ідею в Інтернеті. Тоді зробила пеньок з грибочками, віз, карусель, будинок Сніговика. Разом з виробами інших батьків вийшла чудова «Країна казок». Своєрідний іспит склала на відмінно. Потім ідеї наче самі почали переслідувати Тетяну. Сьогодні кожну вільну хвилинку використовує з користю.

  – Звідки черпаєте натхнення? – запитую.

  – Моє натхнення бігає біля мене, щоразу загадує різноманітні ребуси – це мій Єгор. Напевно, завдяки йому у мене відкрилося друге дихання, інший погляд на життя. Днями син замовив «Лосяша», та ще й не простого, а на пружинках, щоб стрибав. Ось тепер «ламаю» голову над тим, як його зробити. Так народжуються мої ідеї, тільки встигай їх реалізовувати, – розповідає.

  Тетянине хобі, звісно, не з дешевих. Навіть сам декор коштує дорого, не кажучи вже про основні матеріали, яких йде багато. Однак їй на це коштів не шкода. Добре, що рідні лояльно ставляться до такого захоплення. А їхня допомога полягає в справедливій оцінці та критиці.

  Скільки виробів вдалося змайструвати, майстриня не підраховувала, ніколи не ставила собі це за мету, адже більшість з них дарує друзям і близьким, вдома є небагато. Інколи працює на замовлення, але це трапляється рідко, позаяк не всім подобається декор. Нещодавно на своїй сторінці у фейсбуці жінка створила альбом авторських робіт, який щоразу поповнює новинками.

  Під час карантину в зв’язку з коронавірусом у Тетяни з’явилося більше вільного часу. Напередодні Христового Воскресіння актуальною є пасхальна тематика – декоративні писанки, півники, кролики, якими рукодільниця хоче прикрасити святковий кошик.

  Всі вироби Тетяні дорогі та цінні, бо виготовлені власними руками і у кожен з них вкладено частинку серця:

   – Моє хобі – це відпочинок для душі, що приносить насолоду, спокій, радість, допомагає самореалізуватись, дивитися на світ по-іншому і заряджатись позитивом.

Автор: Олеся МЕЛЬНИЧУК.