У КАРАТИСТІВ АТЕСТАЦІЯ ПРОЙШЛА УСПІШНО

«Карате, наче гірська річка, — то спокійне і смиренне, то швидке і з крутими поворотами», — саме так висловлюється про цей вид спорту президент Рівненського обласного осередку Федерації Окінавського Годзю-рю карате-до і Рюкю Кобудо Джун-докан України, засновник Школи карате Годзю-рю, сенсей, 6 дан, Анатолій Митрофанович Гірак, який провів навчально-атестаційний семінар для лановецьких каратистів.

Карате — це мистецтво, наука, яку потрібно досліджувати, а не просто вивчати. Секція цього виду спорту стартувала на Лановеччині ще у 2018 році. Сьогодні тут діє та розвиває карате громадська організація «КАРАТЕ-КЛУБ «СІНАЙ», основна мета якої — забезпечення та зростання рівня і масовості східних єдиноборств. Оскільки кожна справа має своє логічне завершення, так і навчання карате передбачає здачу іспитів для захисту нового розряду — присвоєння пасу. Тож, 27 листопада у додзьо (спортзалі) громадської організації відбувся семінар та атестація для 39-ти учнів, які, до слова, усі успішно здали свій перший екзамен. Зазначимо, що раніше даний іспит нам потрібно було здавати у м.Рівне, що не давало можливості екзаменувати всіх. Пишаємося, що зараз вдалося організувати навчально-атестаційний семінар у нас в Ланівцях — ми не лише охопили усіх учнів, які були готові до атестації, а й тим самим запрезентували себе як ГО «КАРАТЕ-КЛУБ «СІНАЙ», яка започаткувала і вкладає максимум зусиль для розвитку карате на Лановеччині. До слова, це перша організація на території Тернопільщини із напрямком годзю-рю карате.

Чи було хвилююче? Так — однозначно. Однак, позитивні результати є підсумком зусиль учнів та навчань і повчань тренера Володимира Попенка. Для 24 каратистів цей іспит був першим, а для 15-ти — черговим. Сенсей Анатолій Гірак зауважив, що рівень підготовки лановецьких спортсменів радує і вселяє надію на розвиток карате на Тернопільщині. Як зазначив Анатолій Митрофанович, карате — це мистецтво пустої руки, де головне швидкість і реакція, а ще знання й застосування на практиці правила Доджукун.

Нагадаємо, що лановецькі каратисти — неодноразові призери чемпіонатів різних рівнів, які вирвалися на спортивну ниву високими показниками, тож тепер доводиться працювати вдвічі, або і втричі більше для того, аби щоразу доводити свій професіоналізм та ріст карате на Тернопільщині.

Сніжана КРЕЩУК.