icon clock24.03.2020
icon eye3523
ЛАНОВЕЧЧИНА

У ЛАНОВЕЦЬКІЙ ЛІКАРНІ ДО ЗАВТРА БУДЕ ХОЛОДНО. ПІДОЗРА НА КОРОНАВІРУС ЗАЛИШИЛАСЯ, НА ЩАСТЯ, ЛИШЕ ПІДОЗРОЮ. НА ТЕРИТОРІЇ ЛАНОВЕЦЬКОЇ ОТГ ВВЕДЕНО ОБОВ’ЯЗКОВИЙ МАСКОВИЙ РЕЖИМ

Як повідомив головний лікар Лановецької районної лікарні Омелян Гулько, станом на обідню пору 24 березня поступило четверо пацієнтів з різними захворюваннями, в тому числі хронічними. На стаціонарному лікуванні сьогодні перебуває 88 хворих. З них в інфекційному відділенні залишається десятеро, в терапевтичному – 16. У двох підозрюваних на захворювання COVID-19 результати, на щастя, негативні.

  Труднощів із добиранням медпрацівників немає. Нового обладнання ще не придбали. Є домовленості з місцевими волонтерами щодо пошиття комбінезонів індивідуального захисту для лікарів.

  Наразі є проблема з опаленням в лікарні, бо вийшов з ладу електродвигун для циркуляції води в системі. До завтра планують полагодити.

  В деяких продуктових магазинах міста якщо сьогодні працівники редакції спостерігали порожні полиці, то продавці запевняли, що на завтра товари довезуть. В аптеках міста масок уже ніде купити.

Сьогодні міська рада на засіданні комісії з питань надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про заборону перебування людей на вулицях громади без масок. У приміщення торгових точок більше одного покупця впускати не будуть. Обов’язковий масковий режим стосується й усіх працівників установ, організацій і підприємств незалежно від форм власності!

Наталя ГАМЕРА.